Nega vaše bebe

Sve do 3. godine života kožni obrambeni sistem dece nije formiran i to ih čini jako osetljivim na sunce: nikako se ne preporučuje izlagati ih direktno na sunce!

0

Sunce emituje zrake koji prodiru u kožu. Ovi zraci jesu bitni za naše zdravlje, ali mogu imati i loše posledice za organizam.

0

Sunce je od životne važnosti i svi ga volimo, jer evidentno pozitivno utiče na raspoloženje. Osim toga, njegovi zraci učestvuju u sintezi vitamina D, koji je bitan za dobro zdravlje.

5

Bebina koža bogata je zalihom matičnih ćelija koja je u maksimumu po rođenju. Ta životna zaliha, jedina i dragocena, takođe je vrlo ranjiva.

0

Već u prvim sedmicama života na bebinom vlasištu ili na gornjem delu lica mogu se pojaviti žućkaste ljuspice, na dodir masne. Reč je o temenjači.

4.75

Koža na guzi vaše bebe vrlo je nežna i može se lako iritirati, posebno u prvoj godini života: do 60% beba pogođeno je pelenskim osipom u prvih 12 meseci.

0

Koža vaše bebe bogata je jedinstvenom zalihom matičnih ćelija, ali je nežna i nezrela: još uvek nije u potpunosti preuzela svoju ulogu zaštitne barijere.

2.666665

Atopijski ekcem je sve češći kožni problem koji je praćen izuzetnom suvoćom regije, svrabom i ponekad jakim neugodnim osećajem na koži.

4

Sve do 3. godine života koža vašeg deteta je nežna i nezrela: teško se brani od spoljašnjih agresivnih faktora (hladnoća, vetar, sunce, suvoća vazduha...).

0

Bebine pelene trebate menjati 7 do 8 puta na dan. Vrlo nežna bebina guza može lako postati nadražena zbog vlage i dodira sa urinom i stolicom.

5

Svakodnevno kupanje je veoma važno za vašu bebu: osim što je važno za održavanje čistoće, kupanje podstiče senzorni razvoj vaše bebe. Kupanje predstavlja poseban deo dana koji delite sa svojom bebom. 

0

Pored redovnog kupanja, treba da čistite vašu bebu nekoliko puta u toku dana: nakon zamene pelena i obroka.

5

Nakon rođenja koža vaše bebe naglo se suočava sa novim okruženjem- spoljnom sredinom.

4