Mustela Fondacija

Od 1982. godine Fondacija Mustela posvećena je poboljšanju kvaliteta života dece i porodica širom sveta.

FONDACIJA MUSTELA PODRŽAVA PORODICE U NAJVAŽNIJIM TRENUCIMA ŽIVOTA

Dolazak deteta predstavlja preokret u životu svake porodice i roditelji mogu imati puno pitanja. Fondacija Mustela pruža im informativne vodiče i zabavne materijale (kvizovi, igre, interaktivni video snimci, itd.) koji se bave mnogim temama koje se tiču njihovih briga. Obrađuju se teme o trudnoći, porođaju, povratku kući, prevenciji kućnih nezgoda, pa čak i o dečije spavanje.

Sav sadržaj Fondacije Mustela potvrđuju profesionalci iz oblasti nege deteta: pedijatrijske sestre, psiholozi, babice ili pedijatri, kako bi se garantovala njegova tačnost i redovno ažuriranje informacija koje se dostavljaju porodicama.

Pronađite sve sadržaje posvećene roditeljima na veb stranici Fondacije Mustela

 

FONDACIJA MUSTELA TAKOĐE ANGAŽUJE PROFESIONALCE I STRAŽIVAČE KOJI SE BAVE DETINJSTVOM

Više od 35 godina Fondacija Mustela podržava istraživanje. Svake godine se dodeljuju stipendije iz psihologije, psihijatrije, pedijatrije, neurologije, sociologije i istorije.

Fondacija Mustela takođe dodeljuje brojne nagrade, uključujući nagradu Maieutics, koja je posvećena babicama u Francuskoj i Evropi, i godišnju nagradu za socijalnu pedijatriju, koja prepoznaje projekte koji se bave decom i njihovim porodicama.

Evo nekih primera projekata koje podržava Fondacija Mustela:

 

• PORTUGALIJA: podrška majkama koje žive u teškim socio-ekonomskim uslovima

• TURSKA: obnova omladinskog centra u Istanbulu

• FRANCUSKA: finansiranje projekta Paro, terapijskog robota u obliku plišane foke, koji pomaže u borbi protiv bolova i smanjenju anksioznosti kod dece koja se leče na bolničkom pedijatrijskom odeljenju.

I na kraju, ali ne najmanje važno, Fondacija pomaže ljudima u vanrednim situacijama. Na primer, 2017. godine podržala je peruanski Crveni krst u borbi za porodice pogođene poplavama u martu na severu zemlje.

Otkrijte akcije koje sprovodi Fondacija Mustela