NADRAŽENA PODRUČJA

L'éveil de bébé Mustela
Koža vaše bebe bogata je jedinstvenom zalihom matičnih ćelija, ali je nežna i nezrela: još uvek nije u potpunosti preuzela svoju ulogu zaštitne barijere.

Nadražena područja

Koža vaše bebe bogata je jedinstvenom zalihom matičnih ćelija, ali je nežna i nezrela: još uvek nije u potpunosti preuzela svoju ulogu zaštitne barijere i može se lako iritirati. Na bebinoj koži mogu se pojaviti crvena, suva ili ispucala područja oko usta (posebno ako koristi varalicu), na pregibima (vrat, pazusi, prepone itd.), na palcu ako ga sisa, iza ušiju ili na rukama, posebno kada je hladno. Ako vaša beba ima te simptome, morate ih lečiti da biste zaštitili kožne matične ćelije, olakšali joj neprijatnost i sprečili opasnost od pojave infekcija.

Sprečite iritacije

 • Svakog dana nakon kupanja brižljivo hidrirajte bebino lice i telo sredstvom posebno prilagođenim njenoj nežnoj koži.
   
 • Kad je hladno pre izlaska nanesite zaštitnu kremu na izložene delove tela.
   
 • Čim primetite neku pukotinu ili ogrebotinu, očistite je i dezinfikujte.

Tretirajte iritiranu kožu

 • Iritirana područja očistite sredstvom za pranje bez sapuna koje ne isušuje i osušite ih.
   
 • Zatim nanesite pročišćavajuće, hranjivo i obnavljajuće sredstvo prilagođeno nežnoj koži novorođenčadi, a koje će ublažiti nadraženost i pomoći obnovu kože, smanjujući opasnost od infekcije.
   
 • Obratite se lekaru ako se pojave krastice, velike rane ili rane iz koji curi tečnost, ako beba ima problema sa spavanjem ili je razdražljiva ili ako se stanje njene kože ne poboljša nakon nekoliko sedmica nege.