FAQ

 

Aktivni sastojak koji se ponaša po načelu biomimetizma, odnosno može da se što više približi prirodi, tako da je oponaša u strukturi ili načinu funkcionisanja.
U dermokozmetičkoj industriji biomimetičkim sastojkom smatramo sastojak koji, po uzoru na prirodu, deluje u savršenom skladu s kožom i potpuno je podnošljiv, tako da može da pojača njene oslabljene mehanizme delovanja ili da je prat u sazrevanju i razvoju bez ometanja: dakle, sadrži idealni odnos delotvornosti  ipodnošljivosti.
Avocado Perseose®, aktivni sastojak koji je okosnica formula proizvoda Mustela Bébé, takođe je biomimetički aktivni sastojak: deluje na kožu na isti način kao što deluje u izvornim okruženju, u kojem je njegova funkcija praćenje razvoja i sazrevanja ploda.
Ako želite da saznate više, posetite mrežnu stranicu Priroda i Mustela ili preuzmite potpunu definiciju usklađenosti s prirodom za dermokozmetičke proizvode Laboratorije Expanscience.

Naši su naučnici otkrili da je od samog rođenja koža beba bogata kapitalom matičnih ćelija, koje ostaju jedinstvene tokom celog života, ali su izrazito osetljive. Nakon tog revolucionarnog otkrića, odlučili smo da u novim formulama proizvoda Mustela Bébé koristimo Avocado Perseose® , jer on već od rođenja savršeno odgovara specifičnim potrebama kože beba: prati razvoj zaštitne funkcije kože i čuva bogatstvo ćelija i deluje kao štit od svakodnevnih negativnih uticaja. Osim toga, Avocado Perseose® pripada novoj generaciji biomimetičkih aktivnih sastojaka: deluje u savršenom skladu s kožom i spaja dokazanu efikasnost i visok nivo tolerantnosti.
Efikasnost i visok nivo podnošljivosti Avocado Perseose® klinički je ispitan i naučno dokazan. Avocado Perseose® ekskluzivan je i patentiran aktivni sastojak: samo Mustela proizvodi omogućavaju vam da uživate u njegovim blagodetima.
Ako želite da saznate više o Avocado Perseose®, pogledajte mrežnu stranicu posvećenu tom sastojku.

Kako bismo za vašu bebu osmislili najsigurnije i najdelotvornije proizvode za negu, naši naučnici su morali da budu upoznati sa posebnostima i potrebama bebine kože. Koža beba i dece rekonstruisana u laboratoriji našim timovima, omogućuje temeljno istraživanje kože koje doseže srce matičnih ćelija i gena i na taj način mogu bolje razumeti fiziologiju i razvoj kože. Radi se o patentiranoj svetskoj revoluciji: danas, samo istraživači koji u Laboratorijama Expanscience rade na proizvodima Mustela imaju ove mogućnosti eksperimentiranja. Takođe, koristimo rekonstruisanu kožu radi ispitivanja delotvornosti i podnošljivosti naših proizvoda za negu uz visok nivo preciznosti i pouzdanosti.

To znači da u svakoj fazi nastanka i upotrebe naših proizvoda (nabavka sirovina, dizajn, proizvodnja, distribucija, upotreba i odlaganje otpada) nastojimo da svedemo njihov uticaj na prirodu na najmanju moguću meru. Posvećeni smo i neprestano radimo na unapređenju ovog načela. Na primer, sve bočice Mustela proizvoda mogu da se recikliraju. Iskorišćen karton dobijen je od stabala iz šuma kojima se upravlja na održiv način, a formule proizvoda Mustela Bébé u obliku pene su biorazgradive.

Ako želite saznati više o tome kako podstičemo održivi razvoj, pogledajte ciklus trajanja Mustela proizvoda.

Matične ćelije tokom celog života omogućavaju regeneraciju i održavanje ravnoteže kože: dakle, njihova uloga je izuzetno važna i presudna. Kapital matičnih ćelija kože najveći je neposredno po rođenju, ali tokom prve dve godine života izuzetno je osetljiv. U tom razdoblju koža još sazreva i osetljiva je na svakodnevne negativne uticaje. Zato je neophodno raditi na zaštiti kože i ojačati je i zaštiti radi očuvanja bogatstva ćelijskog potencijala.
Ako želite da saznate više o ovome, potražite istoriju novih proizvoda za negu Mustela Bébé.

Naši naučnici su otkrili da je od samog rođenja koža beba bogata matičnim ćelijama, koje ostaju jedinstvene tokom celog života. To nazivamo životnim kapitalom, jer ove ćelije igraju ključnu ulogu za kožu tokom čitavog života: one omogućavaju njenu regeneraciju i održavanje ukupne ravnoteže uprkos svakodnevnim spoljnim uticajima.

Ako želite da saznate više, potražite istoriju novih proizvoda za negu Mustela Bébé.

Koža beba puno je osetljivija od obične kože. Tokom sazrevanja ona još uvek obavlja u potpunosti svoju zaštitinu ulogu od spoljnih uticaja, nakon rođenja nema dovoljnu hidrataciju i ne može da održava potreban nivo hidratacije tokom prvih meseci života.

Naše istraživanje je pokazalo da je koža beba obogaćena kapitalom u obliku jedinstvenih matičnih ćelija koji može biti dovoljan za čitav život: On je na najvećem nivou neposredno po rođenju, ali i najosetljiviji sve do 2. godine života. Ove matične ćelije igraju ključnu ulogu za kožu tokom čitavog života: one omogućuvaju njenu regeneraciju i održavanje ukupne ravnoteže uprkos svakodnevnim spoljnim uticajima.

Radi očuvanja tog jedinstvenog bogatstva matičnih ćelija, potrebno je da svakodnevno štitimo kožu beba pomoću odgovarajućih proizvoda za negu.

Ako želite da saznate više o odlikama kože beba, pročitajte naše savete o toj temi.

Ne, nismo koristili testiranja koja se sprovode na životinjama. Skladno s našim pristupom koji se temeljni na neprestanim inovacijama i poboljšavanju, već smo nekoliko godina okrenuti alternativnim metodama testiranja sirovina i gotovih proizvoda. Kako bismo mogli uspešno da sledimo ovaj pristup, naši naučnici su uspostavili još neobjavljeni postupak koji omogućava laboratorijsko rekonstruiranje kože novorođenčadi i dece; na taj način možemo ispitivati podnošljivost i delotvornost proizvoda bez testiranja na životinjama.

Iz svojih proizvoda za negu izbacili smo brojne sastojke kako bismo vam pružili najsigurnije sastojke za vašu kožu i kožu vaše bebe, ali i sastojke koji najviše čuvaju prirodu. Tako su sve naše formule bez alkohola, esencijalnih ulja, parabena, fenoksietanola, ftalata, biljnog ekstrakta dobijenog iz genetski modifikovanih biljaka (GMO), bez aluminijum hlorohidrata, bez sastojaka životinjskog porekla (ne uključujući pčelarske proizvode, pročišćene lanoline i mliječne proizvode), bez terpena (kamfor, mentol, eukaliptol), bez triklosana.

Ako želite da znate više, posetite mrežnu stranicu Priroda i Mustela ili preuzmite potpunu definiciju usklađenosti s prirodom za dermokozmetičke proizvode Laboratorije Expanscience.

Oduvek dajemo prednost sastojcima prirodnog porekla i većinu svojih aktivnih sastojaka i sastojaka koji čine naše proizvode za negu crpimo iz srca biljnog sveta. Danas proizvodi Mustela Bébé sadrže u proseku 92% sastojaka prirodnog porekla, a ta brojka za neke proizvode dostiže i 99%.
Međutim, za neke sastojke neophodne za dobro očuvanje, stabilnost i čulnost kvaliteta naših proizvoda za negu, priroda nema odgovarajuće rešenje. Zbog toga neki sastojci prirodnog porekla nisu kompatibilni s našim strogim zahtevima u smislu efikasnosti, sigurnosti ili jednostavnosti korišćenja. U tom slučaju oslanjamo se na sintetičke proizvode koje odobravaju nadležni zdravstveni organi, a ispituju ih i regulatorna tela i čija je delotvornost i sigurnost dokazana na najosetljivijoj koži.
Svi naši proizvodi su ispitani pod dermatološkom kontrolom i dokazano su hipoalergeni* i podnošljivi.

*Formule koje smanjuju opasnost od alergijske reakcije.