Prvo putovanje na planinuApril 2017

Zima je skoro stigla i verovatno već razmišljate o prvom porodičnom zimovanju? Da li je beba spremna da ide na planinu? 

Zima je skoro stigla i verovatno već razmišljate o prvom porodičnom zimovanju? Da li je beba spremna da ide na planinu? To je sredina koja nudi mnogo uzbudljivih otkrića i sadržaja za mališane, ali takođe ima specifične klimatske uslove, sa manje kiseonika, suvljim i hladnijim vazduhom, nižim atmosferskim pritiskom i oštrijim suncem. Možete da pročitate o merama predostrožnosti koje treba da preduzmete da biste proveli bezbedno i prijatno zimovanje!
 
Pre nego što krenete: kratka poseta pedijatru
Vrlo male bebe mogu da se vode na planinu do 1500 m visine. Iznad te visine, vazduh je ređi i pritisak je niži i to može biti malim bebama teško za podnošenje. Sačekajte da napune godinu dana pre nego što odete na više planine. 
Beba treba da bude savršenog zdravlja pre polaska. Idite kod pedijatra, pre polaska na odmor, da biste proverili da beba nema infekciju ušiju, anemiju ili šum na srcu – jer su ovo problemi koji mogu da se pogoršaju na većim visinama. Sve je u redu? Onda idite!
 
Lagano penjanje
Da li ste tip osobe koja ne voli da pravi pauze tokom putovanja i želi da što pre stigne na destinaciju? Sada kada imate bebu, morate da promenite ove navike. Kada dođete na visinu od 1200 m, treba da napravite pauzu da bi se beba lagano privikla na promenjene atmosferske uslove. Ponudite bebi redovne obroke ili flašicu pri penjanju, da bi joj se odblokirale uši i sprečio bol u ušima. Isto to radite i prilikom silaženja.
 
Čuvajte se hladnoće, suvog vazduha...
Vazduh na planinama je obično veoma suv i hladan, što može da izazove laringitis kod male dece. Vodite računa da bebe ne mogu puno da se kreću, i da zbog toga mogu da se prehlade mnogo brže od vas. Zato treba posebno da vodite računa. Ušuškajte ih dobro, tako da kožu ne izlažete hladnoći. Obujte im krznene čizme. Stavite rukavice, šal i kapu, i pokrijte ih ćebetom ili grejačem za stopala. Redovno im vlažite kožu da biste je zaštitili od hladnog i suvog vazduha. U tu svrhu možete koristiti Mustela Bébé zaštitnu Cold kremu za lice i telo, i Hydra-Stick obogaćen Cold kremom za zaštitu usana i jagodica.
Nemojte da šetate duže od sat vremena, i uvek gurajte bebu u kolicima ili kenguru napred, nikada na leđima, jer nećete moći da primetite znake hladnoće.  
 
... i sunca!
Sunce je najopasnije na velikim visinama. UV zraci su jači jer se manje filtriraju kroz atmosferu i intenzivniji su kada se reflektuju od sneg. Apsolutno je neophodno da zaštitite kožu i oči vaše bebe. Uvek nosite naočare za sunce sa 100% UV kategorije  četiri i nanosite kremu sa zaštitnim faktorom 50 ili višim, posebno formulisanu za bebe. Sada kada ste sve to uradili, možete da uživate u snegu!
 
Dajte komentar

Pošalji

Pročitajte još:

4

Praznici se približavaju i ovaj period godine je posebno interesantan mališanima! 

5

Uskršnja jaja, kokoške, zvončići i zeke čine Uskrs izvorom radosti i zabave za decu. 

3.25

Skidanje pelena je veoma važan korak u razvoju kod dece: postepeno učenje kontrole fizioloških potreba predstavlja korak napred u odrastanju. 

1.857145

Ukoliko vaša beba ima prve zubiće, odmah treba da počnete da vodite brigu o njima! Kada je u pitanju zdravlje zuba, najvažnije je rano steći pravilne navike da bi se izbeglo kvarenje zuba.

4

Možda ćete ovog leta prvi put leteti avionom sa vašom bebom.

0
Kada dođe vreme da se za bebu kupuju prve cipele, kako da znate koje da odaberete od mnoštva modela u prodavnicama? Ne treba da birate najlepši par, već treba da obratite pažnju na neke važne stvari!
 
1

Vežbaonice za decu predstavljaju odličan način da bebe od šest meseci do šest godina razvijaju motoričke i socijalne veštine.

2.666665
Deca i muzika, tu postoji divna veza... 
4.5

Dok su koristi osteopatije kod odraslih dobro poznate, većina ljudi nije upoznata sa njenim koristima kod beba.

0

Kako se približavaju odmori, pakovanje kofera za putovanje sa bebom može delovati kao selidba!

3.809525

Vaša trudnoća je počela pre tačno godinu dana... sa navršena tri meseca novorođenče postaje beba koja se otvara prema svetu oko sebe.

4

Prošlo je već pola godine od kad je vaš mali paketić radosti došao na svet. Za samo šest meseci, vaše nežno novorođenče se pretvorilo u veselu i brbljivu bebu koja je zainteresovana sa svet oko sebe. 

0

Približavaju se odmori. Ukoliko ste, pre nego što ste dobili dete, naprečac odlučivali o odlasku na odmor, takva navika će se sigurno promeniti.

0

Mnogi roditelji se opredeljuju za vrtiće kao bezbedan i stimulativan način čuvanja dece, ali nije lako ostaviti bebu koju nikada pre niste ostavljali, i ostaviti je sa puno nepoznatih ljudi… 

0

Kada dođe vreme da se vratite na posao, angažovanje dadilje pruža značajne prednosti.

3.75

Oko šestog meseca, vaša beba počinje da se upoznaje sa čvrstom hranom.