Čišćenje

Kupanje bebe: Saveti za atopičnu kožu

Idealno kupanje

 

Iako odraslim osobama prija topla, opuštajuća kupka nakon dugog dana, to nije baš dobro za kožu – posebno za decu sa atopičnom kožom. Topla kupka utiče na smanjivanje masnog sloja koji je značajna odbrana kožne barijere (pročitajte o atopičnoj koži).
 
Da li je to razlog da potpuno izbacite kupke? Nije, posebno ukoliko vaše dete voli da se igra u kadici. Možete da ga pustite da uživa u kupanju dva do tri puta nedeljno. Vodite računa da ta igra traje najviše deset minuta u vodi temperature između 35° i 37°C. Postići ćete još veću efikasnost u nezi bebine kože ukoliko u kupku dodate malo ulja za kupanje namenjenog atopičnoj koži. Dovoljna su dva ili tri poklopca ulja za kupanje, koje će sprečiti efekat isušivanja, i obnoviti kožu i umiriti svrab. Pored toga je jako praktično, jer ne zahteva ispiranje. 
 
Idealno tuširanje
 
Ostalim danima dete tuširajte najviše pet minuta vodom maksimalne temperature 35° C. 
Da biste izbegli štetne uticaje na kožu, odaberite proizvode koji ne sadrže sapun ili gel za tuširanje iste pH vrednosti kao koža. možete probati i sindet kremu za tuširanje za atopičnu kožu koja će pružiti bebi uživanje. Ovaj proizvod je namenjen koži lica i tela i u potpunosti će očistiti i zaštititi kožu. Od rođenja pa na dalje, sindet krema za tuširanje umiruje bebinu kožu i smanjuje osećaj svraba. Dodatna prednost je što ne pecka oči.
 
Nemojte da trljate bebu peškirom posle kupanje: najbolje bi bilo da je tapkate nežno da biste je osušili. Obavezno secite nokte i skinite nakit pre kupanja bebe da je ne biste slučajno ogrebali. Sada je sve spremno za prave trenutke uživanja!

 

Dajte komentar

Pošalji