Istorijat Expanscience Laboratories

U 2018. Expanscience,francuska nezavisna farmaceutska i dermatološko-kozmetička laboratorija, ostvarila je obrt od 260,9 miliona evra, od čega 66,8% kroz izvoz, a imala je 1107 zaposlenih.

Tokom više od 60 godina, kompanija je izgradila solidnu međunarodnu reputaciju kao inovator i specijalista za kožu i lečenje osteoartritisa. Njeni proizvodi  koji uključuju dva vodeća brenda Piasclédine 300 i Mustela prodaju se u 120 zemalja (102 distributera i 16 povezanih kompanija). Expanscience razvija i prodaje prirodne aktivne sastojke koji se koriste u kozmetici, kako u Francuskoj tako i u inostranstvu. 

Glavna strategija u razvoju ove kompanije je oduvek bila da pomogne ljudima da održe dobro zdravlje, da zadrže pokretljivost i održe zdravlje kože. 

Laboratoires Expanscience je oduvek pomagala zdravstvenim radnicima u oblasti prevencije i davanja saveta i njihova uloga je bila da se ljudi što bolje informišu, zbog čega su tokom godina pokrenuli brojne inicijative za edukaciju pacijenata i korisnika, gde su oni mogli da se informišu i podele dragocena iskustva.  

U kompaniji se u celom lancu, od istraživanja do proizvodnje i distribucije, insistira na ovom sistemu vrednosti.
Najsavremenija istraživanja koja se bave hrskavicom i funkcijom kožne barijere uključila su 977 pacijenta širom sveta. Proizvodno postrojenje kompanije nalazi se u Epernonu, a proizvodno mesto poseduje sertifikat ISO 14001 i dizanirano je tako da ima minimalan štetan uticaj na životnu sredinu. Posvećenost komanije Expanscience obezbeđivanju visokog nivoa kvaliteta i proizvodnji svojih proizvoda u Francuskoj igraju ključnu ulogu u reputaciji ove kompanije u svetu. 

Od 2004. Laboratoires Expanscience usvojile su društveno odgovoran korporativni pristup. To je politika po kojoj se sirovine iz biljnog sveta koriste tako da ne narušavaju uzgajivače i zemlje koje proizvode te biljke, a pri dizajniranju proizvoda vodi se više računa o zaštiti životne sredine. 

Expanscience je prva farmaceutska i kozmetička laboratorija čiji je doprinos održivom razvoju prepoznat kao izuzetan od strane procenjivača AFAQ 26000 od 2013.

 

Laboratoires Expanscience u brojevima

  • Datum osnivanja: 1950.
  • 2018 obrt 260,9 miliona evra
  • 101 zemalja distributera
  • 16 povezanih kompanija
  • 1107 zaposlenih
  • 60 miliona proizvoda proizvedeno u 2017.
  • Delatnosti: Dermo-kozmetika, Dermatologija, Reumatologija, Kozmetički aktivni sastojci
Više informacija: www.expanscience.com

Pošalji