Mustela sastojci

Mustela je oduvek birala sastojke prirodnog porekla, uzimajući većinu ključnih aktivnih sastojaka iz biljaka. Danas, Mustela Bébé proizvodi sadrže u proseku 92% sastojaka prirodnog porekla. Saznajte odakle potiču biljke koje Mustela koristi za svoje aktivne sastojke:

 

Avokado Suncokret Vučika Karité Aloe vera

 

Avokado

Poreklo

Drvo avokada (Persea Gratissima) pripada klasi Lauraceae, porodici biljaka cvetnica. Drvo raste u proseku do 10 m i ima tamno zeleno ovalno lišće. Plod avokada ima oblik kruške. Ponekad mogu da ostanu na grani i po nekoliko meseci, a da ne sazru. Tek kada se uberu, kreću da omekšavaju. Ispod debele zelene kore nalazi se velika koštica okružena mekanom, masnom i aromatičnom pulpom koja može da se koristi za pripremu mnogih jela, i slatkih i slanih. 
Avokado se koristi u ishrani više od 10.000 godina u Srednjoj Americi (odakle potiče), a Maje i Asteci su ga smatrali svetom biljkom, simbolom života. Posebno je popularan deo Mezoameričkih dijeta i ima prepoznata kozmetička i medicinska svojstva: avokado je korišćen za vlaženje i zaštitu kože, za negu kose, poboljšavanje varenja i snižavanje temperature. 
Avokado su u Evropu doneli španski osvajači u 16. veku i nazivali su ga američkom kruškom. Ipak, tek nakon 400 godina počeo je da se koristi u Francuskoj. U francuskim jelovnicima počeo je da se pojavljuje šezdesetih godina 20. veka, a u širu upotrebu je ušao tek osamdesetih godina 20. veka. U isto vreme, naučnici su otkrili da ova biljka ima brojne koristi za kožu. Sada je avokado jedan od ključnih sastojaka u kozmetici. 

Koristi
Poznat kao odličan izvor vitamina, minerala i esencijalnih masnih kiselina, avokado ispoljava korisna dejstva na osetljive tipove kože. Naši istraživači su ekstrahovali nekoliko aktivnih sastojaka iz njih, od kojih svi imaju izvanredne karakteristike:

 

  • Avocado Perseose®: avokado perseose, jedinstveni aktivni sastojak koji se koristi u novim formulama Mustela Bébé, aktivno pomaže razvoj kožne barijere i štiti bogatstvo ćelija bebine kože, jer funkcioniše kao štit.  Avocado Perseose® je jedan od biomimetičkih aktivnih sastojaka nove generacije: deluje u savršenoj harmoniji sa kožom i kombinuje ciljanu efikasnosti i maksimalnu podnošljivost. 
  • Avokado šećeri pomažu da se ublaže simptomi netolerantne kože podložne iritaciji, tako što deluju na tri nivoa: utiču na restrukturiranje kože, vraćaju joj barijeru za zaštitu kože od spoljašnjih uticaja (UV zračenje, vetar, hladnoća, zagađenje, itd.) i jačaju otpornost kože i smanjuju rizik od infekcije. Zbog ovih karakteristika deluju umirujuće na osetljivu kožu i trenutno i dugoročno. 
  • Avokado peptidi hrane kožu i umiruju je, smanjujući svrab. Njihova svojstva su posebno korisna za trudnice i porodilje kod kojih dolazi do rastezanja i vraćanja kože. 
  • Avokado ulje omekšava kožu, daje joj vlažnost i štiti je od slobodnih radikala. Mustela je odabrala ulje avokada zato što ispoljava zaštitno dejstvo od sunca i koristi ga u Mustela 9 meseci ulju protiv strija i Mustela Bébé ulju za masažu.
Avocado perseose®, Avokado šećeri i Avokado peptidi aktivni  su sastojci koji su patentirani od strane Expanscience Laboratories.
Uživajte u svim balgodetima avokada u Mustela proizvodima:

 

Proizvodi koji sadrže šećere iz avokada

Proizvodi koji sadrže avokado peptide

Proizvodi koji sadrže ulje avokada

Proizvodi koji sadrže Avocado Perseose®

STELAPROTECT® gel za čišćenje

STELAPROTECT® Mleko za telo

STELAPROTECT® Krema za lice
Gel za restrukturiranje tela posle porođaja

Dvostruko dejstvo protiv strija

Gel za umorne i teške noge

Intenzivno dejstvo protiv strija

Ultimativna hidratacija

Specifična podrška za grudi

Balzam za bradavica
Mineralna krema za osetljiva područja

Mineralna krema sa visokim stepenom zaštite

Losion za sunčanje sa visokim stepenom zaštite

Ulje za masažu

Ulje za prevenciju strija
 
Šampon za bebe

Pena šampon za temenjaču

Mleko za čišćenje

Physiobébé

Nežan sapun sa Cold kremom 

2 u 1 šampon za pranje kose i tela

Hranljiva Cold krema za lice 

Umirujući balzam

Multi-sensory penušava kupka

Osveživač kože

Hydra Bébé krema za lice

Hydra Bébé losion za telo

 


Top

Suncokret

Poreklo

Suncokret (Helianthus annuus L.) jeste jednogodišnja biljka iz porodice Asteraceae. Njegovo ime označava „okretanje prema suncu” i odnosi se na interesantnu osobinu ove biljke da se okreće oko svog stabla prateći sunce. 
Potiče iza Severne Amerike, koristili su ga severnoamerički Indijanci pre više od 4.000 godina.
Indijanci su već znali kako da cede ulje iz suncokreta koje su koristili za kuvanje, ali i za kosu i negu kože. Nakon što su ga u 15. veku doneli španski osvajači, suckokret se brzo raširio celom zapadnom Evropom gde je danas izvor jednog od tri glavna jestiva ulja (uz maslinovo ulje i ulje repice).
Ovo ulje je zlatno žute boje i ima blag miris nalik na lešnik i veoma blag i prijatan ukus. Koristi se u kuvanju, ali i u mnogim kozmetičkim preparatima, zahvaljujući velikom sadržaju vitamina E i esencijalnim masnim kiselinama bogatim antioksidansima i hranljivim, obnavljajućim i učvršćujućim svojstvima.

 

KorisnI efekti

Mustela destilat suncokretovog ulja dobija se molekularnom destilacijom, procesom patentiranim od strane  Laboratoires Expanscience, iz kvalitetnog jestivog suncokretovog ulja. Ovaj ekstrakt obogaćen je sredstvima koja ne podležu saponifikaciji, najfinijim elementima ulja. 
Izuzetne su koristi destilata suncokretovog ulja koji je osmislila Laboratoires Expanscience. 
Stimulacijom biosinteze epidermalnih lipida, ovo ulje hrani kožu i vraća joj funkciju barijere protiv štetnih uticaja sredine. Zahvaljujući njegovim emolijentnim i antiinfalmatornim svojstvima, ono brzo ublažava osećaj iritacije i obnavlja i najsuvlju kožu. Stoga je ovo ulje važan sastojak proizvoda za atopičnu kožu. 

 

Destilat suncokretovog ulja je patentirani aktivni sastojak Laboratoires Expanscience.
 
Sve koristi destilata suncokretovog ulja možete pronaći u Mustela proizvodima za negu kože:

STELATOPIA® emolijentna krema
STELATOPIA® balzam
STELATOPIA® sindet za tuširanje
STELATOPIA® micelarna voda
STELATOPIA® ulje za kupanje

 


Top

Lupina

Poreklo

Lupina je veoma dekorativna višegodišnja biljka iz porodice Asteraceae. Cveta od kraja proleća do polovine leta i ima divne bele ili plavičaste cvasti koje rastu iz karaktrističog zrakastog lišća. Prate ih duguljaste čaure u kojima se nalazi ravno seme ili mahune, veoma bogato proteinima i masnim sastojcima.   
Prirodno je nastanjena na Mediteranu, ali se lupina sada gaji u celoj Evropi, Africi, SAD i Australiji, koja je vodeći svetski proizvođač ove biljke. Koristi se više od 4.000 godina kao hrana za stoku ali i kao „zeleno đubrivo” zbog svojih svojstava da obogaćuje zemljište na kome raste.  
Od 19. veka koristi se i kao ukrasna biljka i u ljudskoj ishrani: njene semenke se konzumiraju u obliku brašna ili cele pripremljene u slanoj vodi. Njena medicinska i kozmetička svojstva tek su nedavno otkrivena, ali su sada dokazana u naučnim studijama.

 

Koristi

Mustela koristi belu lupinu (Lupinus albus) koja se gaji u zapadnoj regiji Francuske. Semenke se sakupljaju na početku jeseni, kada su zrele i pune masnoća. Spoljašnji omotač (ili semena opna) skida se da bi se ekstrahovao lupeol, najbogatiji deo semena.  
Mustela koristi lupeol za Mustela 9 meseci liniju proizvoda: ovaj aktivni sastojak ima posebno interesantna svojstva za negu kože tokom trudnoće i nakon porođaja.
Uklanja stres iz vlakana kože i pomaže da koža bude bolje pripremljena za rastezanje u trudnoći i sprečava pojavu strija. 
Podstiče proizvodnju kolagena i time poboljšava elastičnost i mekoću kože. 
Konačno, zahvaljujući svojim obnavljajućim karakteristikama, pomaže koži da vrati čvrstinu nakon porođaja.
 
Lupeol je patentirani aktivni sastojak Laboratoires Expanscience.
 
Sve koristi lupeola mogu se naći u sledećim Mustela proizvodima za negu kože:

Gel za restrukturiranje tela posle porođaja
Dvostruko dejstvo protiv strija
Gel za umorne i teške noge
Intenzivno dejstvo protiv strija
Ultimativna hidratacija
Specifična podrška za grudi
Balzam za negu bradavica

 


Top

Šea (Ši)

Poreklo

Sveto drvo zapadne afričke savane čije ime znači „život”, Afričko Karite drvo (Butyrospermum Parkii), koje ne može da se gaji, raste samo u divljem obliku. Dostiže visinu od 15 do 20 metara, i može da živi i do 300 godina, ali mu treba 50 godina da bi u potpunosti poraslo. 
Njegovi ovalni plodovi podsećaju na velike tamno zelene orahe. Oni sazrevaju tokom sezone tornada (od juna do septembra) i sami padaju na zemlju, odakle se sakupljaju. U sredini imaju bademasti plod koji je pun masnih supstanci i vitamina. 
Kada se ukloni ljuska i pulpa, ovaj bademasti plod se presuje i zagreva da bi se ekstrahovao glatki i kremasti puter. Od Senegala do Nila poznata su obnavljajuća i hidrirajuća svojstva ovog proizvoda hiljadama godina. U Africi su majke koristile ovaj puter za negu kože beba. 

Koristi

zuzetna svojstva ši putera u današnja vreme naučno su potvrđena i Mustela koristi ovaj izuzetni sastojak u svojim proizvodima za negu kože. 
Prirodno bogat esencijalnim masnim kiselinama, vitaminom E i vitaminom F, ši puter intenzivno neguje kožu i vraća joj elastičnost. On štiti kožu i pomaže joj u odbrani od oštrih klimatskih uslova kao što je vetar i hladnoća. Čak je i najosetljivija koža nakon primene obovljena, umirena i meka.
 
Osetite koristi ši putera u Mustela proizvodima za negu kože:

Hydra Bébé krema za lice
Hydra Bébé losion za telo
Zaštitna vitaminska krema
Hranljiva Cold krema za lice 
CC hranljivi stik za hidrataciju
Umirujući balzam
STELACTIV® krema za osip koji izazivaju pelene
STELAPROTECT® Krema za lice
STELATRIA® krema za zaceljivanje
Dvostruko dejstvo protiv strija
Intenzivno dejstvo protiv strija
Balzam za negu bradavica

 


Top

Aloe vera

Poreklo

Iako potiče iz severne Amerike, Aloe Vera se prilagodila mnogim regionima širom sveta. Ova otporna i bujna višegodišnja biljka raste svuda gde je klima topla i suva. U današnje vreme najviše se gaji u Španiji, Meksiku i južnom delu SAD. 
Ovo je visoka biljka koja svojim debelim plavičastim lišćem sa bodljikavim ivicama formira rozetu, a u sredini raste stabljika sa žutim cvetovima. Stabljike rastu i do metra visine i sazrevaju nakon pet godina. Nakon tog perioda mogu da počnu da se beru listovi da bi se iz njih ekstrahovala želatiozna pulpa koja se koristi u proizvodnji lekova i kozmetike.
Blagotvorna dejstva Aloe Vera  poznata su hiljadama godina: u antička vremena, gel ove biljke koristio se za zarastanje rana i umirivanje kože sa opekotinama i infekcijama. Od tada su sve te karakteristike naučno dokazane. 

 

Koristi

Među mnogim varijetetima Aloe, Mustela je odabrala Aloe Vera Barbadensis Miller iz Meksika koja ima najistaknutija svojstva u kozmetici.  Njen gusti, providni gel se ekstrahuje iz svežeg lišća i onda se ledi i suši da bi se dobio čist prirodni prah koji zadržava sve komponente biljke. Ovaj koncentrat Aloe Vera izuzetno je bogat vitaminima, mineralima i aminokiselinama. 
U Mustela proizvodima za negu kože, Aloe Vera blagotvorno deluje na kožu vaše bebe. Ona ublažava iritaciju i obnavlja oštećenu kožu tako što stimuliše regeneraciju ćelija. Veoma je hidratantna i vraća elastičnost koži, čineći je mekšom i oblažući je zaštitnim, nemasnim filmom. Ova svojstva je čine najpogodnijim sastojkom za zaštitu od sunca.
 
Sve koristi Aloe Vera mogu se naći u sledećim Mustela proizvodima:

Vlažne maramice za brisanje
Physiobébé
Vlažne maramice za čišćenje lica
STELAKER® za temenjaču
STELATRIA® gel za čišćenje
THP 50+ losion za zaštitu od sunca
Mineralna krema / 50+ krema za osetljiva područja

 

 

Pošalji