Sastojci koje upotrebljava kompanija Mustela

Mustela od samih početaka daje prednost sastojcima prirodnog porekla i iz samog srca biljnog sveta crpi većinu aktivnih sastojaka i sadržaje koje čine njene proizvode za negu. Danas proizvodi iz linije Mustela Bébé u proseku sadrže 92% sastojaka prirodnog porekla. Otkrijte poreklo i blagotvorna svojstva biljaka iz kojih dolaze glavni aktivni sastojci proizvoda Mustela.

 

Avokado Suncokret Vučika Karité Aloe vera

 

Avokado

Poreklo
Iz porodice Lauraceae, avokado (Persea gratissima) je stablo srednje veličine (10 m), oblih listova tamno zelene boje. Daje plod kruškolikog oblika, avokado. Plod može provesti više meseci na grani, a da ne sazri: tek nakon berbe njegova kora omekša. Ispod debele zelene kore nalazi se velika koštica okružena mekom, masnom i mirisnom pulpom spremnom za brojne kulinarske poslastice, i slane i slatke.
Avokado se u Srednjoj Americi, području porekla, konzumira više od 10.000 godina. Maje i Asteci smatrali su svetim voćem i simbolom života. Iako se vrlo često upotrebljava u ishrani područja Srednje Amerike, cenjen je i zbog svojih korisnih kozmetičkih i medicinskih svojstava: upotrebljava se za hidrataciju i zaštitu kože, hranjenje kose, ali i za poboljšavanje i snižavanje visoke temperature.
Avokado su u 16. veku u Evropu doneli španski osvajači pod nazivom “američka kruška”. Pa ipak, trebalo je još 400 godina dok je plod prihvaćen u Francuskoj: tek se 1960-ih godina pojavio najpre na našim stolovima, a udomaćio se tek posle 1980. godine. Istovremeno su naučnici neprestano otkrivali njegove korisne sastojke za kožu, pa on danas predstavlja jedan od ključnih kozmetičkih sastojaka.

Korisna svojstva
Avokado, poznat po bogatstvu vitamina, minerala i esencijalnih masnih kiselina, verni je saveznik osetljive kože. Naši naučnici su

uspeli da dobiju ekstrakte više aktivnih sastojka izuzetnih svojstava:

 

  • Avocado Perseose®: ujedinjujući aktivni sastojak novih formula proizvoda linije Mustela Bébé,  Avocado Perseose® pomaže u razvoju funkcije kožne barijere i čuva bogatstvo ćelija kože delujući kao štit. Avocado Perseose® pripada grupi nove generacije aktivnih biomimetičkih sastojaka: deluje savršeno usklađeno s kožom i predstavlja kombinaciju ciljane efikasnosti i maksimalne podnošljivosti.
  • Šećeri avokada doprinose smirenju netolerantne kože sklone iritacijama delujući na tri nivoa: obnavlja strukturu kože kako bi joj vratili njenu funkciju zaštite od nepovoljnih spoljnih uticaja (UV zraci, vetar, hladnoća, zagađenje, itd.), jačaju podnošljivost kože i pomažu u smanjenju opasnosti od infekcije. I najosjetljivija koža trenutno je umirena i na duže vreme obezbeđena.
  • Peptidi avokada hrane kožu, ublažavaju i ograničavaju svrab. Njihovo delovanje je posebno blagotvorno za kožu budućih i mladih majki, koja je izložena brzom rastezanju tokom trudnoće.
  • Ulje avokada omekšava kožu, štiti je od dehidracije i bori se protiv slobodnih radikala. Mustela ga je odabrala za svoje proizvode za zaštitu od sunca, ulje za negu protiv strija Mustela 9 meseci i ulje za masažu Mustela Bébé.

Avocado Perseose®, šećeri avokada i peptidi avokada patentirati su aktivni sastojci laboratorije Expanscience.
Uživajte u svim korisnim sastojcima avokada u proizvodima za negu Mustela:

 

Proizvodi za negu koji sadrže šećere avokada

Proizvodi za negu koji sadrže peptide avokada

Proizvodi za negu koji sadrže ulje avokada

Proizvodi za negu koji sadrže Avocado Perseose®

STELAPROTECT® Gel za čišćenje bez ispiranja

STELAPROTECT® Mleko za telo

STELAPROTECT® Krema za lice
Gel za obnavljanje kože posle porođaja

Krema protiv strija

Gel za umorne noge

Intenzivni serum protiv strija

Mleko za intenzivnu hidrataciju

Emulzija za učvršćivanje grudi

Balzam za bradavice
Mineralna krema za osetljiva područja s vrlo visokom zaštitom SPF 50+

Mineralna krema s vrlo visokom zaštitom

Losion s vrlo visokom zaštitom

Ulje za masažu

Ulje protiv strija
 
Baby šampon

Pena za temenjaču

Mleko za čišćenje

Physiobébé

Sapun nežni s Cold kremom

2u1 šampon za pranje kose i tela

Cold krema

Umirujući balzam

Energetska penušava kupka

Toaletna vodica za osveženje kože

Hidratantna krema za lice

Hidratantno mleko za tijelo

 


Top

Suncokret

Poreklo

Suncokret (Helianthus annuus L.) je jednogodišnja biljka iz porodice Asteraceae. Njegovo ime  znači “onaj koji se okreće sa suncem” prema njegovom prirodnom fenomenu da se svoj cvet na stabljici okreće, kako bi sledio put sunca.
Suncokret je poreklom iz Severne Amerike, a severnoamerički Indijanci počeli su da ga uzgajaju pre 4.000 godina. Već su i Indijanci znali da ekstrahuju ulje iz njegovih semenki koje su upotrebljavali u ishrani, ali i za negu kože i kose. Nakon što su ga španski osvajači doneli u Evropu u 15. veku, suncokret je ubrzo počeo da se sadi po celoj zapadnoj Evropi. gde je i danas jedna od tri najvažnije uljarice (uz maslinu i uljanu repicu).
Suncokretovo ulje, zlatno žute boje, laganog je orašastog mirisa i blagog i ugodnog ukusa. Iako se uglavnom upotrebljava za kuvanje, ono ima i brojna korisna kozmetička svojstva zahvaljujući svojem bogatstvu vitamina E i esencijalnih masnih kiselina s antioksidativnim, hranjivim, učvršćujućim i obnavljajućim svojstvima.

 

Korisna svojstva
Oleodestilat suncokreta Mustela dobija se molekularnom destilacijom jestivog suncokretovog ulja (Laboratorija Expanscience patentirala je ovaj postupak). Ovaj ekstrakt obogaćen je nesaponifikacijskim sastojcima, najcenjenijim sastavnim delovima ulja. Kako su utvrdili istraživački timovi Laboratorije Expanscience kompanije Mustela, destilat suncokretovog ulja sadrži izuzetna korisna svojstva. Stimulirajući biosintezu lipida u epidermisu, on hrani kožu i obnavlja njenu funkciju barijere od spoljnih štetnih uticaja. Zahvaljujući svojim ublažavajućim i protivupalnim svojstvima, brzo ublažava iritacije i restrukturira najsuvlju delove epidermisa. Prema tome, radi se o posebnom sastojku namenjenom za negu kože koja je sklona atopiji.

Oleodestilat suncokreta aktivni je sastojak koji su patentirali naučnici Laboratorije Expanscience.

Uživajte u svim korisnim sastojcima suncokreta u proizvodima za negu Mustela:

STELATOPIA® emolijentna krema
STELATOPIA® balzam
STELATOPIA® Tečni sindet za pranje
STELATOPIA® Voda za čišćenje bez ispiranja
STELATOPIA® Mlečno ulje za kupanje

 


Top

Vučika

Poreklo
Vučika je dekorativna jednogodišnja biljka iz porodice Asteraceae. Od kraja proleća do sredine leta njeni beli ili plavičasti cvetasti šiljci izdižu se iznad rascepljenih listova. Slede ih duge mahune koje sadrže pljosnata zrna vrlo bogata belančevinama i masnim sastojcima.
Prirodno stanište vučike je istočni deo mediterana, ona se danas uzgaja u celoj Evropi, Africi, Sjedinjenim Državama i u Australiji, najvećem svetskom proizvođaču vučike. Više od 4.000 godina upotrebljava se kao krmivo za životinje, ali i kao “zeleno gnojivo” zbog svoje sposobnosti prehrane tla na kojem raste. Od 19. veka upotrebljava se kao dekorativna biljka i za ljudsku ishranu: njeno zrnjevlje konzumira se kao brašno ili celo zrno u salamuri. Njena medicinska i kozmetička svojstva tek su nedavno otkrivena, a danas su i potvrđena brojnim naučnim istraživanjima.
 

Korisna svojstva
Mustela upotrebljava blagu belu vučiku (Lupinus albus) koji se uzgaja na zapadu Francuske. Zrna se prikupljaju početkom jeseni kada sazru i puna su lipida. Tada se prikuplja njihova spoljna opna, kako bi se ekstrahovao lupeol kojim je taj deo zrna vrlo bogat.
Mustela je odabrala lupeol za svoju liniju proizvoda Mustela 9 meseci: ovaj aktivan sastojak ima svojstva koja su posebno prikladna za njegu kože tokom trudnoće i nakon porođaja. Otklanjajući “stres” tkiva kože, na najbolji način priprema kožu za rastezanja do kojih dolazi u trudnoći i pomaže u sprečavanju pojave strija. Podstiče stvaranje kvalitetnog kolagena poboljšavajući na taj način elastičnost i mekoću kože. Na kraju, zahvaljujući svojim svojstvima koja deluju prilikom preoblikovanja, doprinosi ponovnom učvršćivanju tkiva nakon porođaja.

Lupeol je aktivni sastojak zaštićen patentom Laboratorije Expanscience.

Uživajte u svim korisnim sastojcima vučike u proizvodima za negu Mustela:

Gel za obnavljanje kože posle porođaja
Krema protiv strija
Gel za umorne noge
Intenzivni serum protiv strija
Mleko za intenzivnu hidrataciju
Emulzija za učvršćivanje grudi
Balzam za bradavice

 


Top

Karité

Poreklo
Karité (Butyrospermum parkii), sveto drvo iz savana zapadne Afrike čije ime znači “život”, ne može se uzgajati: ono raste samo u divljini. Visine 15 do 20 metara, ovo drvo živi do trista godina, ali mu je potrebno pedeset godina do punog procvata.
Njegovi jajoliki plodovi izgledaju poput velikih tamno-zelenih oraha. Oni sazrevaju tokom sezone tornada (od juna do septembra) i padaju na tlo sa kojeg se sakupljaju. U njihovom središtu se nalazi plod pun masnih sastojaka i vitamina.
Plod se, nakon otklanjanja ljuske i pulpe, presuje i zagreva kako bi se ekstrahovao mekani i kremasti maslac. Od Senegala pa do obala Nila izuzetna obnavljajuća svojstva ovog prirodnog sredstva za hidrataciju poznata su već hiljadama godina. Afričke majke tradicionalno ga upotrebljavaju kako bi zaštitile kožu svoje dece od iritacija.

Korisna svojstva
Izuzetna kvalitetna svojstva karité maslaca danas su u potpunosti naučno priznata, a kompanija Mustela nudi vam sva njegova korisna svojstva u svojim proizvodima za negu. Karité maslac, prirodno bogat esencijalnim masnim kiselinama, vitaminima E i F, intenzivno hrani epidermis i obnavlja njegovu elastičnost. Štiti kožu i doprinosi njenoj obrani od uticaja vetra i hladnoće. Vrlo suva i osetljiva koža je obnovljena, umirena i omekšana.

Uživajte u svim korisnim sastojcima karité maslaca u proizvodima za negu Mustela:

Hidrantna krema za lice
Hidrantno mleko za telo
Zaštitna vitaminska krema za bebe
Cold krema
Hidratantni stick s Cold kremom
Umirujući balzam
STELACTIV®
STELAPROTECT® Krema za lice
STELATRIA®
Krema protiv strija
Intenzivni serum protiv strija
Balzam za bradavice

 


Top

Aloe vera

Poreklo
Aloe vera, poreklom iz severne Afrike, prilagodila se brojnim područjima širom sveta: ova otporna i snažna višegodišnja biljka raste u svim suvim i vrućim klimatskim područjima. Danas se posebno uzgaja u Španiji, Meksiku i na jugu Sjedinjenih Država.
To je visoka biljka čiji debeli plavkasto-zeleni listovi trnovitih ivica, čine rozetu iznad koje se pruža neverojatna cvetna žuta stabljika. Stabljika aloe vere visoka je jedan metar i svoju zrelost postiže u pet godina. Tada se može započeti sa prikupljanjem njenih listova, kako bi se ekstrahovala želatinozna pulpa koja se upotrebljava u farmaciji i u kozmetici.
Višestruka korisna svojstva aloe vere poznata su već hiljadama godina: već se u antici njena pulpa upotrebljavala za ubrzavanje zaceljivanja rana, kao sredstvo za umirenje i za negu opekotina i kožnih infekcija. U međuvremenu sva su ova korisna svojstva i naučno dokazana.
 

Korisna svojstva
Mustela je, među brojnim varijantama aloe, odabrala Aloe veru barbadensis Miller poreklom iz Meksika, sa značajnim korisnim kozmetičkim svojstvima. Njena debela i prozirna pulpa ekstrahuje se iz svežih listova i potom se suši u zamrznutom stanju i pod vakuumom, kako bi se dobio čist i prirodan prah koji je sačuvao sve aktivne sastojke biljke. Ovaj koncentrat aloe je bogat vitaminima, mineralima i amino kiselinama.
Aloe vera, upotrebljena u proizvodima za negu Mustela, pruža sva svoja korisna svojstva nežnoj koži vašeg deteta. Ublažava iritacije i obnavlja osetljiv epidermis, podstičući ćelijsko obnavljanje. Svojim intenzivnim svojstvima hidratacije obnavlja elastičnost kože, umiruje je i obavija nemasnim zaštitnim slojem. Ova kvalitetna svojstva čine je neuporedivim sastojkom sredstva za zaštitu od sunca.

Pronađite sve kvalitete aloe vere u proizvodima za negu Mustela:

Maramice vlažne za čišćenje
Physiobébé
Maramice vlažne za čišćenje lica
STELAKER®
STELATRIA® zaštitni gel za pranje
Losion s vrlo visokom zaštitom
Mineralna krema s vrlo visokom zaštitom

 

 

Pošalji