Timeline

Photo

Mustela je preoblikovala negu kože kako bi zaštitila kožu beba i obezbedila njenu zdravu budućnost .

Mustela je preoblikovala negu kože kako bi zaštitila kožu beba i obezbedila njenu zdravu budućnost .

Mustela je preoblikovala negu kože kako bi zaštitila kožu beba i obezbedila njenu zdravu budućnost .

Svi znaju da bebe imaju vrlo osetljivu kožu, ali su naši istraživači otkrili da koža novorođenčadi ima iznenađujući izvor snage: jedinstvene ćelijske resurse (matične ćelije) koji su na svom maksimumu u trenutku rođenja, a iz nedelje u nedelju se smanjuju i postaju ranjiviji tokm prvih 6 meseci, dok se kožna barijera još razvija. Spomenuti ćelijski resursi su jedinstveni za celi život i ključni su izvor vitalnih resursa.

Nakon deset godina istraživanja i nekoliko velikih otkrića, Mustela je preformulisala proizvode za negu kože sa ciljem da  zaštiti taj jedinstveni ćelijski izvor snage, a time i bebinu kožu dok se razvija - danas za budućnost.

Nadège Lachmann

Vođa kliničke studije
mama Džin i Eme.

Što me je vodilo u mom istraživanju?
Moj majčinski instinkt! Icon

 

Istraživački program koji su pokrenuli naši istraživači okupio je vodeće evropske specijaliste za kožu. Njihova zajednička ambicija otkrila je ključne kvalitete u bebinoj koži.

Kako bismo bolje razumeli tu osetljivost, razvili smo ambiciozan istraživački program i precizno proučili fiziologiju bebine kože i veliki broj načina na koji se razvija - od rođenja i tokom prvih par godina detetovog života.

Istraživanjima je pristupljeno ne samo zbog naučnih otkrića, već pre svega zbog roditeljske želje i zainteresovanosti za zdravlje i dobrobit svoje dece.

Tokom ljudskog života koža predstavlja prvi odbrambeni štit od  štetnih spoljašnjih uticaja i održava fiziološki nivo hidratacije - što je ključno za naše ćelije. Ipak, bebina koža je osetljiva i krhka i kožna barijera nema punu funkcionalnost zaštitne barijere.

Takođe smo uspeli da po prvi put pokažemo da je ta zaštitna barijera u punoj funkciji tek posle četvrte godine života. Do druge godine života dečija koža je vrlo ranjiva zbog svakodnevnog stresa i nije sposobna da održava fiziološki nivo hidratacije. Zbog pomenutih činjenica apsolutno je neophodno da se bebina koža od prvog dana pravilno neguje čime će se obezbediti pravilna hidratacija i jačanje kožne barijere.

Tokom ljudskog života koža predstavlja prvi odbrambeni štit od štetnih spoljašnjih uticaja i održava fiziološki nivo hidratacije - što je ključno za naše ćelije. Ipak, bebina koža je osetljiva i krhka i kožna barijera nema punu funkcionalnost zaštitne barijere.

Philippe Msika

Direktor inovacija, istraživanja i razvoja
otac Sare i Kamij.

QuoteZnali smo da je bebina koža krhka, ali nismo znali da bebina koža čuva dragocene resurse  - dragocene, ali i vrlo ranjive.Quote

Nakon deset godina istraživanja, Mustela tim je pokazao da  bebina koža sadrži jedinstveni potencijal: dragoceno bogatstvo matičnih ćelija koje doprinosi budućem zdravlju kože.

Došli smo do najneverojatnijeg otkrića u samom središtu bebine kože: nezamislivo bogatstvo matičnih ćelija - ćelija koje ostaju jedinstvene tokom celog života, ali koje su izuzetno krhke.

Rekonstruisali smo i stvorili kožu koja odgovara koži novorođenčadi, beba i dece i analizirili u laboratorijskim uslovima. To je bilo istorijsko tehnološko dostignuće koje nikada niko pre u svetu nije postigao i na koje smo izuzetno ponosni!

Istraživanja koja smo sproveli na epidermisu, a koji smo rekonstruisali u laboratorijskim uslovima pokazala su nam da bebe imaju dragoceno bogatstvo matičnih stanica u trenutku rođenja - ćelija, koje koži daju život. Te izvorne ćelije, poznate i kao matične ćelije, osiguravaju sposobnost koža za regeneraciju i odgovorne su za održavanje sveukupnog fiziloškog balansa. Međutim, to bogatstvo ćelija, koje ostaju jedinstvene celog života je istovremeno i vrlo ranjivo na štetne spoljašnje uticaje.

Zato je  izuzetno važno da matične ćelije budu zaštićene od samog rođenja, kako bismo od rođenja kako bismo obezbedili zdravu budućnost bebine kože.

10 godina istraživanja, 15 naučnih publikacija, 6 registrovanih patenata, 1 veliko dermatološko otkriće: izvorne ćelije su sakrivene u najdubljem delu epidermisa i one su "matične ćelije" kože: tokom života omogućavaju koži da se regeneriše i zadrži kompletan balans.

Ovo veliko otkriće je u potpunosti promenilo način na koji posmatramo bebinu kožu: iza njene krhkosti krije se jedinstven potencijal. Sa  novim saznanjima, gledamo dečiju kožu sa još intenzivnijim osećanjima. Znamo da te izvorne ćelije smeštene u "srcu" bebinog epidermisa  se sa vremenom razvija u kožnu barijeru,koja će ih štiti tokom života - baš kao što majka neumorno štiti svoje dete.

Sophie Leclere-Bienfait

Menadžerka  razvoja aktivnih sastojaka kozmetike,
majka Natana i Else

 
 Kada smo otkrili ovo bogatstvo izuzetno krhkih ćelija,izronio je novi izazov- kako ga zaštititi. Najbolji deo bilo je otkriće da je rešenje prirodnog porekla.Quote

Inteligentan aktivni sastojak, biomimetički aktivni sastojak

Avocado perseose® je jedan od biomimetičkih sastojaka nove generacije: prirodni aktivni sastojak koji oponaša prirodu i koji deluje u potpunom afinitetu sa kožom beba, čime se dobija idealna kombinacija ciljane efikasnosti sa maksimalnom podnošljivošću.
Avocado perseose® aktivno pomaže razvoj kožne barijere i štiti ćelijski potencijal beba i na taj način zadovoljava sve potrebe bebine kože, od rođenja.

Biljni svet nam je pružio najnevjerojatniji aktivni sastojak za zaštitu dragocenog ćelijskog bogatstva matičnih ćelija unutar bebine kože.

Jednom kad smo postali svesni vrednosti matičnih ćelija u bebinoj koži i koliko su one osetljive, znali smo da moramo pronađemo efikasan način da ih sačuvamo.

Sigurni da priroda skriva sve resurse koji su nam potrebni za zaštitu naše kože, ispitali smo desetine biljnih molekula, ali ni jedna nije zadovoljavala naše zahteve. U tom trenutku smo pažnju posvetili voću s izvanrednim dermatološkim potencijalom: avokadu. Unutar pulpe smo otkrili molekule koje su ekstremno retki u živom svetu - molekule čija je uloga da pomogne voću da raste, da se razvija i sazreva.

Avocado perseose®

  1. Patentirani biomimetički aktivni sastojak.
  2. Čuva bogatstvo matičnih ćelija kože.
  3. Jača kožnu barijeru.

Od momenta kada su ekstrahovane, pročišćene i koncentrovane, ove aktivne molekule dale su zapanjujuće rezultate u kliničkoj studiji: reagovale su u savršenom afinitetu sa epidermisom: od površine do dubokih slojeva. Bile su sposobne da očuvaju bogatstvo u ćelijama bebine kože i pomognu u generisanju kožne barijere.

Novi aktivni sastojak je rođen: Avocado perseose®. Svojim biomimetičkim svojstivma Avocado perseose® deluje u koži istim mehanizmom kojim deluje u voću, precizno zadovoljavjući potrebe bebine kože od rođenja uz visoku podnošljivost i efikasnost.

Napokon smo uspeli da pronađemo aktivni sastojak koji može efikasno da zaštiti kožu naše dece u budućnosti. Aktivni sastojak koji je toliko poseban da smo ga uklopili u našu novu formulu kako bi bebe od samog rođenja mogle da iskoriste njegove prednosti, dan za danom.

Franck Menu,

Direktor formulacije proizvoda,
otac Maele i Adrijena.

QuoteCrpeći inspiraciju iz ogromnog potencijala Avocado perseose® preoblikovali smo sve proizvode za negu kože kako bismo zaštitili budućnost bebine kože.Quote

Nadahnuti beskrajnim prirodnim resursima, preoblikovali smo sve Mustela Bébé proizvode kako bismo uspešno zadovoljili potrebe bebine kože.

Photo
Koristeći Avocado perseose® uspešno smo oblikovali liniju, čija formulacija sadrži veći procenat prirodnih sastojaka, a u isto vreme je povećana efikasnost i podnošljivost.

Jednom kad smo otkrili Avocado perseose®, preformulacija naših proizvoda za negu kože bila je najprirodnija stvar: želeli smo izvrsnost u područjima prirodnosti i čistoće aktivnih sastojaka.

Uvek smo davali prioritet sastojcima prirodnog porekla i već smo uklonili brojne alergene sastojke (parabene, fenoksietanol, ftalate). S novom formulacijom, otišli smo još dalje kako bismo obezbedili da su naši preparati još sigurniji. Mustela Bébé preparati sada sadrže u proseku 92% sastojaka prirodnog porekla - a da ni na koji način nije kompromitovana njihovu efikasnost ili zadovoljstvo korišćenja.

Danas, nakon 10 godina istraživanja, možemo svim bebama i svoj deci da pružimo preparate za negu kože o kakvima smo sanjali za svoju vlastitu decu: proizvode koji su još bezbedniji, prirodniji i efikasniji. Ovi proizvodi sa novom formulacijom stimulišu razvoj kože i štite ćelijsko bogatstvo u sadašnjosti, za budućnost.

Timeline

INOVATIVNA LINIJA ZA NEGU KOŽE

I uvek brinemo o okolini:  Photo

> Naš odgovorni pristup