Jedinstveno iskustvo i stručnost u oblasti dermatologije

Mustela se specijalizovano bavi proizvodima za negu kože beba već 60 godina, sprovodi nova istraživanja i ulaže stalne napore da što bolje razume potrebe nežne kože beba. Oslanjajući se na jedinstvenu stručnost koja se dokazuje kroz nova otkrića, Mustela je u stanju da obezbedi bebama i njihovim mamama izuzetno efikasnu, bezbednu i prirodnu negu.
 
Bolje razumevanje u cilju bolje zaštite
Mustela istraživači u kompaniji Expanscience Laboratories posvećeni su  proučavanju kože beba i često sarađuju sa eminentnim stručnjacima iz oblasti dermatologije i pedijatrije, posebno na nacionalnim i međunarodnim konferencijama.
U saradnji sa vodećim svetskim ekspertima, Mustela je pokrenula novi istraživački program potpuno posvećen koži novorođenčadi u prvim danima života. Po prvi put, Mustela istraživački tim uspeo je da sintetiše kožu novorođenčeta u laboratorijskim uslovima, ispitujući je od površine pa sve do ćelijskog i genetskog nivoa. 
 
Dragoceno bogatstvo ćelija koje treba čuvati
Mustela je došla do velikog otkrića: koža beba ima bogatstvo originalnih ćelija koje su u maksimalnoj snazi na rođenju. Međutim, one su izuzetno osetljive tokom prvih par godina života – period tokom koga se formira barijera na koži. Ove jedinstvene ćelije su osetljive i dragocene: one obezbeđuju sposobnost regeneracije kože i odgovorne su za očuvanje ukupne ravnoteže tokom života.
 
Osetljiva i nezrela koža kojoj treba podrška
Mustela je takođe sprovela potpuno novo istraživanje funkcije barijere na bebinoj koži počevši od rođenja. Barijera na koži funkcioniše kao štit, koji čuva telo od uticaja spoljašnje sredine i održava odgovarajuću hidrataciju kože. Ipak, bebina koža je nežna i osetljiva i još uvek ne ispunjava svoju funkciju kao zaštitna barijera. 
Mustela istraživači  otkrili su da je potrebno nekoliko godina da bi barijera na koži potpuno sazrela. Do druge godine života, koža deteta je veoma osetljiva na svakodnevne uticaje iz spoljašnje sredine i još uvek nije sposobna da održi adekvatnu hidrataciju kože. Stoga je apsolutno neophodno da se koža pravilno neguje i jača svakodnevno.
 
Najbolja nauka za potrebe bebine kože
Oslanjajući se na ovo detaljno poznavanje kože beba i konstantnu saradnju sa zdravstvenim radnicima (farmaceutima, dermatolozima, pedijatrima, toksikolozima, specijalistima za alergije i ginekolozima), Mustela je razvila linju specijalizovanih proizvoda koji savršeno ispunjavaju potrebe bebine kože, od rođenja.
Bezbedni, efikasni i prirodni, Mustela proizvodi pomažu koži beba i štite je tokom razvoja, kako sada, tako i u budućnosti.

Pošalji