Jedinstvena stručnost na području dermatologije

Mustela, kao stručnjak za negu kože beba već duže od 60 godina, neprekidno sprovodi nova istraživanja kako bi bolje razumela potrebe i specifičnosti kože beba. Zahvaljujući svojoj jedinstvenoj stručnosti, danas ojačanoj novim naučnim otkrićima, Mustela bebama i majkama donosi još sigurnije, još delotvornije i još prirodnije proizvode za negu.

 

Bolje razumevanje za bolju zaštitu

Naučnici kompanije Mustela, predani u istraživanju dečje kože, u Laboratoriji Expanscience redovno sarađuju sa poznatim stručnjacima sa područja dermatologije i pedijatrije, a posebno prilikom nacionalnih i međunarodnih kongresa.
Mustela je, u saradnji s najboljim međunarodnim stručnjacima, pokrenula potpuno nov program istraživanja posvećen koži deteta od prvih dana života. Po prvi put na svetu, ovi naučnici su uspeli da u laboratoriji sintetišu kožu dojenčeta, kako bi je mogli vršiti ispitivanja od površine pa sve do matičnih ćelija i genoma.

 

Dragoceno  bogatstvo matičnih ćelija koje treba sačuvati

Mustela je na taj način došla do velikog otkrića: koža novorođenčeta obiluje matičnim ćelijama koje su najbrojnije prilikom rođenja, ali su jako osetljive tokom prvih godina života, odnosno razdoblja stvaranja kožne barijere. Ovo jedinstveno bogatstvo, nežno i dragoceno, celog života omogućuje obnavljanje i održavanje ukupne ravnoteže kože.

 

Osetljiva i nezrela koža koju treba pratiti

Mustela i dalje vodi istraživanja o funkciji kožne barijere kod beba od rođenja. Poput štita, kožna barijera štiti organizam od štetnog delovanja okoline i omogućuje da koža zadrži dobar nivo hidratacije, presudan za matične ćelije. Koža beba nezrela je i osetljiva i još ne ispunjava tu ulogu zaštitne barijere u potpunosti.
Naučnici kompanije Mustela su otkrili da je potrebno više godina kako bi bebina kožna barijera sazrela. Sve do druge godine koža je izuzetno osetljiva na svakodnevne uticaje, pa još nije u mogućnosti da održi dobar nivo hidratacije: zato joj je neophodno svakodnevno hranjenje i jačanje.

 

Najbolje od nauke za dečju kožu

Zahvaljujući ovom dubinskom poznavanju kože najmanjih i saradnji sa zdravstvenim stručnjacima (farmaceutima, dermatolozima, pedijatrima, toksikolozima, ginekolozima), Mustela je razvila visokokvalitetne proizvode za negu koji savršeno zadovoljavaju potrebe dečje kože od rođenja.
Sigurni, delotvorni i u potpunosti prirodni, Mustela proizvodi harmonično prate razvoj kože vašeg deteta i štite ga od danas i za budućnost.

 

 

Pošalji