Priča o emociji i inovaciji

Više od 60 godina Mustela uspešno razvija proizvode za negu i zaštitu kože beba i majki širom sveta. Mustela proizvodi pokreću najlepše emocije, svojom jedinstvenom aromom i s ponosom se prenose sa majki na decu već više od tri generacije.
 
Mustela je oduvek bila pionir i inovator i stalno je koristila najnovija naučna dostignuća kako bi najbolje odgovorila na potrebe roditelja. Malo po malo, sve ove male revolucije promenile su svakodnevni život beba i njihovih majki, sa pojavom novih formula, novih koncepata, novih tekstura i sve praktičnijih proizvoda i pakovanja. Međunarodno priznate, ove inovacije su iznedrile 635 patenata koji su registrovani od strane  Expanscience Laboratories širom sveta tokom poslednjih 15 godina.
 
Danas Mustela ima oko 50 proizvoda i učvršćuje svoj jedinstveni ekspertski uticaj na polju dermatologije snažnije nego ikada pre. Inovativni, bezbedni, efikasni i prirodni, Mustela proizvodi štite kožu beba, kao i kožu majki, u trenutku kada se koriste i za budućnost.

Pošalji

Otkrijte značajne faze u istoriji kompanije Mustela

1950

 

Osnivanje kompanije Mustela

Paul Berthomé, otac trenutnog predsednika kompanije, udružio se s jednim farmaceutom kako bi osnovali Laboratoriju Expanscience. Obojica su u kontaktu s majkama shvatili da, kada je reč o higijeni bebe, ne postoji alternativa sapunu iako je poznato da isušuje kožu i čini je grubom. Tada su razvili 2 u 1 proizvod koji spaja svojstva čišćenja i omekšavanja: prvi losion za čišćenje u Europi razvijen upravo za decu. Istinska revolucija!

 

 

 

 

 

1960

Stvaranje prve linije proizvoda za zaštitu od sunca za bebe
Osetljivoj koži beba potrebna je posebna zaštita od sunca: Mustela je prva marka koja im to i pruža.

 

 

 

1979

Predstavljanje linije proizvoda Mustela za žene
Po prvi put trudnice i mlade majke uživaju u proizvodima upravo za njihovu osetljivu kožu.

 

1982

Osnivanje Fondacije Mustela
Osnovana uz podršku organizacije Fondation de France, fondacija Mustela pokreće istraživanja o razvoju dece.

1990

Predstavljanje prvih vlažnih maramica za bebe
Ova inovacija, koju su prihvatile aktivne mame koje traže praktične proizvode, unosi revoluciju u menjanje pelena!

1994

Predstavljanje linije proizvoda Mustela 9 meseci
Mustela 9 meseci, prva kompletna linija proizvoda za negu kože trudnica i mladih majki, omogućava ženama da na najbolji način očuvaju lepotu svoje kože i u potpunosti iskuse majčinstvo.

 

 

 

 

 

 

 

 


Predstavljanje tečnog gela za čišćenje kože
Ovaj je gel izuzetno blag i idealan za upotrebu od rođenja, a danas je najčešće upotrebljavani proizvod u francuskim porodilištima.

1999

Predstavljanje proizvoda PhysiObébé
Novi način čišćenja kože: ovaj losion za čišćenje kože novorođenčadi bez ispiranja osvojio je nagradu za inovacije američkog udruženja "JPMA" (Juvenile Products Manufacturers Association - USA).

 

 

 

 

 

 

 


Predstavljanje linije proizvoda Mustela Dermo-pedijatrija
Ova linija proizvoda, posebno namenjena problematičnoj koži novorođenčadi i male dece, osvanula je sa inovativnom umirujućom kremom STELATOPIA®, koja nadoknađuje nedostatak lipida kod suve kože sklone atopiji.

2002

Predstavljanje ulja za masažu Mustela Bébé
Ovo ulje za masažu, koje je napravljeno kako bi bebama i majkama pružilo trenutke opuštanja i nežnosti, 2003. godine osvojilo je nagradu Oscar 2003 časopisa Cosmétique Magazine.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Predstavljanje prve linije maramica za lice s losionom PhysiObébé
Izuzetno praktične maramice, koje uvek možete nositi sa sobom, nežno čiste dečje lice i telo.

2004

Predstavljanje proizvoda protiv pelenskog osipa STELACTIV®
Zahvaljujući svojoj potpuno novoj formuli, ovaj proizvod za negu neutrališe delovanje enzima zbog kojih dolazi do pojave pelenskog osipa, sprečava stvaranje mikroba i brzo obnavlja kožu.

2008

Pokretanje linije proizvoda STELAPROTECT®
Prva linija proizvoda namenjena netolerantnoj koži novorođenčadi i dece sklonoj iritacijama iz grupe proizvoda Mustela Dermo-pedijatrija ublažava hiperosetljivu kožu vraćajući joj izgubljenu udobnost.

 

 

 

 

 

 

 

2010

Mustela slavi 60 godina
60 godina stručnosti i inovativnosti u nezi kože dece i majki, tokom kojih se Mustela neprekidno razvijala kako bi ispunila očekivanja majki i zdravstvenih stručnjaka, pa tako u svoje proizvode za negu uključila najnovija naučna dostignuća.

2013

 

Mustela Bébé osmišljava nove verzije svojih proizvoda za negu
Nakon 10 godina istraživanja naučnici kompanije Mustela došli su do potpuno novog otkrića: koža novorođenčadi, osim što je osetljiva i nežna, obiluje izvornim matičnim ćelijama kože. Ovo bogatstvo ćelija, jedinstveno za celi život, izuzetno je osetljivo na svakodnevne štetne uticaje.
Kako bi zaštitila to dragoceno životno bogatstvo, kompanija Mustela je osmislila nove proizvode za negu Mustela Bébé uvodeći nove, potpuno prirodne formule obogaćene patentiranim aktivnim sastojkom Avocado Perseose® (Perséose d’avocat®). Ovaj biomimetički i prirodni aktivni sastojak nove generacije savršeno je usklađen sa kožom i čuva bogatstvo matičnih ćelija i jača kožnu barijeru male dece. Tako kompanija Mustela ponovo predvodi globalnu revoluciju u nezi kože deteta.