Dokazana sigurnost i delotvornost

Budući da ništa nije dragocenije od vašeg deteta, kompanija Mustela od samog početka na prvo mesto stavlja sigurnost i efektivnost. Iskorišćavajući stručnost iz Laboratorija Expanscience, kompanija Mustela neprekidno sprovodi nova istraživanja o koži novorođenčadi i svoje proizvode, pre nego što vam ih ponudi, podvrgava izuzetno strogim ispitivanjima. Izborom proizvoda Mustela i vi ste sigurni da imate efektan i siguran proizvod.

 

Formule savršeno usklađene s kožom

 

Za nežnu negu osetljive kože beba, trudnica i mladih majki Mustela izuzetno pažljivo bira sastojke svojih proizvoda:

  • Svaka formula je razrađena vodeći računa o specifičnim karakteristikama kože dece (one zdrave i problematične), trudnica ili mladih majki.
  • Svi proizvodi Mustela su hipoalergeni: ne sadrže sastojkei koje izazivaju iritacije i formulisani su tako da se umanji opasnost od alergijske reakcije. Ispitivanja obavljena u nezavisnim specijalizovanim Laboratorijima pod medicinskim nadzorom potvrđuju njihov visok nivo tolerancije.
  • Brojni sporni sastojci isključeni su iz proizvoda Mustela, kao što su parabeni, fenoksietanol, ftalati, EDTA ili hlorofenezin.
  • Mustela daje prednost prirodnim sastojcima ili sastojcima prirodnog podrekla: tako da danas proizvodi za negu iz linije Mustela Bébé u proseku sadrže 92% sastojaka prirodnog porekla.
  • Avocado Perseose® , prirodni aktivni sastojak koji se nalazi u većini proizvoda linije Mustela Bébé, odabran je zbog svoje savršene usklađenosti sa najosjetljivijom kožom: budući da je biomimetički, predstavlja kombinaciju maksimalne podnošljivosti i ciljane efektivnosti.

 

Optimalno čuvanje

2_securite_efficaciteMustela posvećuje posebnu pažnju očuvanja proizvoda i garanciji sigurnosti za korisnike:

  • Konzervansi sumljive efektivnosti, kao što su parabeni ili fenoksietanol, isključeni su iz formula za proizvode Mustela.
  • Mustela upotrebljava isključivo konzervanse koje su odobrili organi nadležni za zdravstvo i kojima je dokazana efektivnost i neškodljivost za najosetljivije tipove kože.
  • Sama koncepcija formula Mustela prozvoda (izbor pH faktora i sastojaka) i obavljanje mikrobioloških ispitivanja na svakoj od njih, imaju odlučujuću ulogu u očuvanju proizvoda.
  • Određeni proizvodi za negu Mustela, kao što su oni namenjeni netolerantnoj koži sklonoj iritacijama (linija proizvoda STELAPROTECT), nemaju nijedan konzervans, već su pakovani u pakovanja "bez vazduha" pod zaštitnom atmosferom, kako bi se zaštitili od bilo kakvog uticaja sa vazduhom i da bi se na taj način sprečila opasnost od kontaminacije proizvoda.

Zahvaljujući delotvornosti njihovog sastava konzerviranja proizvodi Mustela imaju rok trajanja od najmanje 30 meseci računajući od datuma proizvodnje. Istek roka trajanja naveden je na svakom pakovanju logotipom: Logo

 

Neispravno čuvanje: oprez, opasno!
Proizvodi za negu dece uglavnom se upotrebljavaju u kupatilima, toploj i vlažnoj okolini pogodnoj za razvoj bakterija i plesni. Ako kontaminiraju proizvode za njegu, ove klice mogu prouzrokovati infekcije, osobito kod novorođenčadi. Radi lične sigurnosti neophodno je ispravno čuvati proizvode za negu Mustela.

 

 

Stroga sigurnosna pravila

Budući da ništa nije dovoljno sigurno kada se radi o osetljivoj koži djece, budućih i mladih majki, Mustela primenjuje niz posebno strogih sigurnosnih pravila u razvoju svojih proizvoda koja premašuju zakonski propisane obaveze:

3_securite_efficacite
Ispitivanja neškodljivosti

Svaka formula za proizvode Mustela pre izbora prolazi brojna ispitivanja, kako bi se utvrdilo da je potpuno neškodljiva: ispitivanja podnošljivosti za kožu i oči, hipoalergenosti i/ili fototoksičnosti. Kako bi još sigurnije procenili neškodljivost proizvoda, naši naučnici su za neka od ovih ispitivanja upotrebljavali epidermis deteta sintetizovan u Laboratoriji.

Procena teratogeničnosti

Proizvodi iz linije Mustela 9 meseci izlažu se posebnim ispitivanjima koja sprovodi nezavisni stručnjak- toksikolog, kako bi se dokazalo da ne predstavljaju opasnost ni za fetus ni za dete tokom dojenja.

Ispitivanja efektivnosti
Delotvornost proizvoda za negu Mustela procenjuje se brojnim ispitivanjima u upotrebi i/ili kliničkim ispitivanjima obavljenima pod dermatološkim, pedijatrijskim i/ili ginekološkim nadzorom.

4_securite_efficaciteKontrole tokom i nakon proizvodnje
Proizvodi Mustela kontrolišu se u različitim fazama proizvodnje, kako bi se proverilo da nije došlo do kontaminacije bakterijama i da je njihova formula stabilna.

Kozmetovigilancija
Nakon stavljanja u prodaju proizvode Mustela i dalje nadzire sastav kozmetovigilancije: ako se ukaže na određeni neželjeni efekat, on se odmah analizira kako bi se otkrio uzrok problema i pronašlo njegovo rešenje.
 

 

Pošalji