Dokazana bezbednost i efikasnost

Dokazana bezbednost i efikasnost
Mustela zna da ništa nije važnije od vaših beba i zbog toga je od samog starta prevashodno posvećena bezbednosti i efikasnosti. Oslanjajući se na stručnost Expanscience Laboratories, Mustela se bavi stalnim ispitivanjem kože beba i strogo testira svoje proizvode pre nego što ih pusti u promet. Kada odaberete Mustela proizvode, možete biti sigurni da ste odabrali proizvod koji je bezbedan i efikasan i koji će takav i ostati od prvog do poslednjeg korišćenja.

 

Formula u savršenoj harmoniji sa kožom

 

Mustela je izuzetno obazriva pri odabiru sastojaka koje uključuje u proizvode za bebe, trudnice i porodilje:
 
  • Svaka formula se razvija na osnovu specifičnih potreba kože beba (kako zdrave tako i problematične kože), trudnica i dojilja.
  • Svi Mustela proizvodi su hipoalergeni: to znači da ne sadrže supstance koje izazivaju iritaciju i posebno su dizajnirani da smanje rizik od alergijskih reakcija. Medicinski testovi koje sprovode nezavisne specijalističke laboratorije koriste se da bi se potvrdila podnošljivost proizvoda.
  • Mnogi drugi problematični sastojci isključeni su iz upotrebe u Mustela proizvodima. Ovo se odnosi na parabene, fenoksietanol, ftalate, EDTA i hlorfenesin.
  • Kad god je to moguće, Mustela nastoji da koristi sastojke koji su prirodni ili prirodnog porekla: trenutno, Mustela Bébé proizvodi sadrže u proseku 92% sastojaka prirodnog porekla.
  • Avocado Perseose®, prirodni aktivni sastojak koji se koristi u većini proizvoda Mustela Bébé linije, odabran je zato što deluje u savršenoj harmoniji sa osetljivom bebinom kožom:  svojim biomimetičkim svojstvima kombinuje maksimalnu podnošljivost i ciljanu efiksanost.

 

Optimalno konzervisanje

2_securite_efficacite

Mustela posebno obraća pažnju na konzervisanje svojih proizvoda da bi korisnici bili mirni po pitanju bezbednosti:
 
  • Problematični konzervansi, kao što su parabeni, fenokietanol ne ulaze u sastav Mustela proizvoda.
  • Mustela koristi samo konzervanse koje su odobrile nadležne institucije i koje su dokazano efikasne i potpuno bezbedne kada se koriste kod najosetljivijih tipova kože.
  • Način na koji su Mustela formule dizajnirane (koja im je pH vrednost i koje sastojke sadrže) i mikrobiološki testovi koji se sprovode na svakom pojedinačnom proizvodu, predstavljaju značajne faktore u određivanju načina čuvanja proizvoda.
  • Neki Mustela proizvodi, kao što su oni namenjeni za netolerantnu kožu sklonu iritacijama (STELAPROTECT linija), ne sadrže nikakve konzervanse. Umesto toga, oni su u vakuum pakovanju, u posebnim pakovanjima koja ne sadrže vazduh, čime se obezbeđuje da nema nikakvog kontakta sa vazduhom ili okolinom i time smanjuje rizik od kontaminacije.
Zbog tako efikasnog čuvanja, Mustela proizvodi mogu da se čuvaju najmanje 30 meseci od datuma proizvodnje. Datum isteka roka je prikazan na svakom pakovanju pored logoa:
(DTP logo).Logo
 

 

Opasnost od nepravlinog čuvanja!
Budući da se proizvodi za bebe obično koriste u kupatilu, u vlažnoj i toploj sredini, može lako doći do razvoja bakterija i buđi. Oni mogu da kontaminiraju proizvode, što može da dovede do infekcija, a koža beba je posebno sklona infekcijama. Zbog bezbednosnih razloga, Mustela proizvodi treba da se čuvaju pravilno. 

 

 

Strogi bezbednosni propisi

Ne postoji previše opreznosti kada je u pitanju osetljiva koža beba – i trudnica i dojilja – i zbog toga je Mustela usvojila veliki broj posebnih propisa koji su veoma strogi u oblasti razvoja proizvoda. Ovi propisi su oštriji od zvaničnih regulatornih propisa:

3_securite_efficacite
Provera bezbednosti

Pre nego što se odabere, svaka Mustela formula prolazi celi set testova da bi se potvrdilo da je potpuno bezbedna: testovi tolerancije kože i očiju, hipoalergeni i/ili testovi fototoksičnosti, itd. Da bi se potvrdila bezbednost i efikasnost proizvoda, naši istraživači prvi na svetu koriste proizvode na koži beba, koja je razvijena u laboratoriji za određena testiranja.

Procena teratogenosti

Mustela 9 meseci proizvodi podležu posebnim testovima. Njih izvodi poseban nezavistan toksikolog i cilj im je da se dokaže da ne postoji apsolutno nikakav rizik za fetus ili odojče.

Provera efikasnosti
Efikasnosti Mustela proizvoda utvrđuje se uz pomoć baterije testova korišćenja i/ili kliničkih ispitivanja koje sprovode dermatolozi, pedijatri i/ili ginekolozi.

4_securite_efficaciteProvere tokom i nakon proizvodnje
Mustela proizvodi se proveravaju u raznim fazama proizvodnje kako bi se proverilo da nisu kontaminirani bakterijama i da bi se potvrdilo da je formula stabilna.

Kozmetičko praćenje
Čak i nakon plasiranja proizvoda na tržište, Mustela nastavlja da proverava svoje proizvode kroz sistem praćenja kozmetike: ukoliko se prijavi neka neželjena reakcija, sporni proizvod se odmah analizira da bi se utvrdio uzrok problema i pronašlo rešenje.
 

 

Pošalji