Trudna sam i već imam dete/decu

vie-de-famille.png

Naši saveti

Čestitamo! Trudni ste ponovo i vaša porodica će se još uvećati. Uskoro ćete imati novog člana porodice i pronaći ćete novu ravnotežu. Doživeli ste uzbuđenje trudnoće, i verovatno primetili da je svaka trudnoća nova avantura. Pročitajte savete stručnjaka i otkrijte  Mustela proizvode za negu tokom trudnoće. 

Naš izbor proizvoda za negu

PREPORUČUJEMO I

Tuba sa zatvaračem 40 ml / 1.35 US FL. OZ Tube 5 ml / 0.16 US FL .OZ Sachet 3 ml / 0.1 US FL. OZ

Hidratantna krema za lice za bebe i decu, od rođenja (1).

Aktuelnosti Mustela

Image

Naučiti bebu da pliva stimulirajuće za za bebu, jer plivanjem podstičemo prirodnu sposobnost beba da se kreću u vodi. To je veliki trenutak radosti, koji roditelji dele sa svojom decom!

 

Nakon porođaja sve se bebe u kontaktu sa vodom osećaju se kao kod kuće! Sve do 12 meseci one još uvek imaju prirodan refleks plivanja (ili refleks apneje). To znači da u vodi spontano zatvaraju usta, zadržavaju dah i pokreću ruke i noge. Zašto ne bismo iskoristili te prirodne tendencije i naučili ih da plivaju!?

 

Aktivnost koja ispunjava
Neki bazeni organizuju škole plivanja za bebe. Cilj nije naučiti bebe da plivaju, već probuditi njihove osećaje i pomoći im u razvoju motoričkih veština. Dok su u vodi bebe su svesnije svog tela, uče kako se drugačije kretati i otkrivaju nove nadražaje i čulnost. To im pomaže da steknu samopouzdanje. Postaju samostalniji i razvijaju društvene veštine u interakciji sa ostatkom grupe, a to je i poseban trenutak povezivanja i uživanja koji roditelji dele sa svojom decom. Šta više poželeti?

 

Kako se škola održava?
Svaka beba dolazi sa jednim ili oba roditelja. Grupu nadgleda posebno obučeni spasilac. Voda je zagrejana na temperaturu između 32°C i 37°C. Bebu polako unosite u vodu noseći je na rukama. Kada se beba oseti ugodno u vodi, spasilac će vam dopustiti da se postepeno spustite ispod površine vode (bez ikakve prisile za dete) i onda je pustite samu i odmaknete se nekoliko koraka. Bićete iznenađeni kada vidite kako beba pliva prema vama ispod površine vode! Ali, ako beba nije još spremna, ne paničite! Možda će joj trebati i nekoliko termina pre nego što bude slobodna u plivanju. Bebe usvajaju tehniku različitim brzinama, zavisno o starosti, osobinama i prema tome koliko se prijatno osećaju u vodi.
Kasnije će bebi biti dostupan celi niz pomagala za pobuđivanje čulnosti u vodi, u obliku loptica, gumenih prstenova, tobogana i slično. Oni bebi pružaju priliku da se zabavi i otkrije nove osećaje - sa roditeljima ili sa drugom decom.
Ako beba izgleda umorno ili joj je hladno pre nego što škola započne, nemojte je prisiljavati. Izvadite bebu iz vode i ugrejte je mekim peškirom. Cilj je svakako i garantovana zabava sa vašom bebom!

 

Praktične informacije
Sa školom možete započeti čim je beba primila prve dve obavezne vakcine - starost oko 4 meseca. Pre polaska potrebno je posavetovati se sa pedijatrom, a neke od škola će vam tražiti i zvaničnu potvrdu lekara o zdravstvenoj sposobnosti.

Ne zaboravite poneti vodootporne pelene kako biste izbegli male nezgode u vodi.
Svaka škola ne traje više od 30 minuta za bebe starosti do 18 meseci, a nakon toga do jedan sat za decu od 18 meseci do 6 godina. Nakon toga, dete može pohađati uobičajenu školu plivanja.
Nakon škole, nahranite bebu ili im dajte mali obrok. Boravak u vodi troši mnogo energije i beba će verojatno biti gladna. Kad se vratite kući, okupajte ih i hidratizirajte kožu kako biste uklonili sve tragove hlora, time nahranili i umirili kožu. Opuštena i mirna, beba će sada verovatno biti željna sna!