Priroda i Mustela

Prednosti koje pruža priroda oduvek su bili prioriteti svih Mustelinih proizvoda za negu.
Kako bismo vam ponudili samo najbolje, smatramo da je potrebno kontrolisati prirodu: sigurnost, efektivnost i jednostavnost upotrebe naših proizvoda oduvek su nam bili najvažniji, a u donošenju odluka vodimo se vašim očekivanjima.
Ovo načelo razumnog eksploatisanja prirode sastoji se od tri načela kojima se vodimo pri razvoju naših proizvoda za negu:

1. Dajemo prednost prirodnim sastojcima ili sastojcima prirodnog porekla.
2. Kada je to potrebno, koristimo neke sintetičke sastojke.
3. Nastojimo da zamenimo određene sastojke koji uzrokuju ili imaju negativni uticaj na okolinu.

 

1. Dajemo prednost prirodnim sastojcima ili sastojcima prirodnog porekla.

Priroda je bogata neograničenim resursima za negu osetljive kože. Zbog toga u svim svojim proizvodima dajemo prednost prirodnim sastojcima ili sastojcima prirodnog porekla, ali samo ako su u skladu sa našim zahtevima u smislu sigurnosti, efektivnosti i jednostavnosti upotrebe. Danas proizvodi Mustela Bébé sadrže u proseku 92% sastojaka prirodnog porekla. Zahvaljujući stručnosti Laboratorija Expanscience u korišćenju biljnih sirovima, takođe razvijamo vlastite aktivne sastojke na bazi biljaka kao što su avokado ili suncokret, čije blagodeti obogaćuju naše proizvode za negu.
Pri stvaranju formula svih naših proizvoda za negu u najvećoj se meri oslanjamo na bazu podataka sertifikacijskog organa Ecocert, koji utvrđuje pravila sastojaka za biološku i ekološku kozmetiku. Međutim, zbog zahteva za većom efikasnošću i sigurnosti, odlučujemo se i za druga rešenja; zbog toga nemamo certifikat Ecocert.

 

Prirodni sastojak ili sastojak prirodnog porekla?
Za ova dva pojma koristimo definicije iz baze podataka Ecocerta, "Ekološka i biološka kozmetika":

- izraz "prirodni sastojak" koristimo za sastojke direktno dobijene iz prirode, sirovine ili sastojke dobijene isključivo pomoću fizičkih postupaka koje je odobrio Ecocert. Neki od primera prirodnih sastojaka su: voda, biljna ulja ili maslaci, pčelinji vosak itd.
- sastojci "prirodnog porekla" takođe su dobijeni iz prirode, ali preoblikovani su pomoću određenih hemijskih postupaka koje je odobrio Ecocert. U ovu kategoriju spadaju emulgatori, gelatori ili emolijansi biljnog porekla (kokoglukozid, alginat, ksantan-guma itd.).

 

2. Kada je to potrebno, koristimo neke sintetičke sastojke.

Mustela daje prednost prirodi, ali to ne čini po svaku cenu. Kada nas sastojci biljnog porekla ograničavaju u postizanju zahteva u smislu sigurnosti, efektivnosti i jednostavnosti korištenja, ako ne postoji alternativno rešenje biljnog porekla ili ako su prirodni sastojci preskupi da bismo vam ponudili svoje proizvode po pristupačnim cenama, koristimo sintetizovanje sastojke.
Naime, biramo isključivo sastojke odobrene evropskim zakononom, koji ispunjavaju sve naše zahteve u smislu sigurnosti i efektivnosti. Tako npr, koristimo konzervanse, UV filtere, mirise ili regulatore pH vrednosti sintetičkog porekla.
Ograničavamo korišćenje pojedinih sintetičkih sastojaka što je više moguće; kao što su sintetički vosak i mineralna ulja (koji poboljšavaju teksturu i stabilnost određenih proizvoda za negu), silikoni (koji se prvenstveno koriste u proizvodima za zaštitu od sunca) ili sintetičkih boja (koji pružaju bolju stabilnost od prirodnih boja).

 

3. Nastojimo da zamenimo određene sastojke koji uzrokuju ili imaju negativni uticaj na okolinu.

U našim proizvodima za negu nalaze se samo najsigurniji sastojci za vašu kožu i kožu vaše bebe, ali i sastojci koji čuvaju prirodu. Sve su naše formule:
- Bez alkohola.
- Bez esencijalnih ulja.
- Bez parabena.
- Bez fenoksietanola.
- Bez ftalata.
- Bez biljnog ekstrakta dobijenog od genetski modifikovanih biljaka (GMO).
- Bez aluminijum hlorohidrata.
- Bez sastojaka životinjskog porekla, osim pčelarskih proizvoda (med, pčelinji vosak itd), pročišćenih lanolina i mlečnih proizvoda.
- Bez terpena (kamfora, mentola, eukaliptola).
- Bez triklosana.
 

 

Za više detalja preuzmite potpunu definiciju usklađenosti sa prirodom za dermo-kozmetičke proizvode Laboratorija Expanscience.

 

Pošalji