Prirodni sastojci i Mustela

Najbolji sastojci iz prirode predstavljaju osnovu svih Mustela proizvoda. 
Da bismo mogli da obezbedimo najbolje proizvode, smatramo da je potrebno da razumemo prirodu na pravi način: što se tiče naših proizvoda, naši glavni zahtevi oduvek su bili bezbednost, efikasnost i prijatan osećaj prilikom njihovog korišćenja. Vaša očekivanja su ono čime se vodimo u našim odlukama. 
Naš pristup podrazumeva razumno korišćenje proizvoda iz prirode, a to se reflektuje kroz primenu tri glavna principa kojima se vodimo u razvoju proizvoda:
1. kad god je  moguće, trudimo se da koristimo sastojke koji su prirodni ili prirodnog porekla;
2. kada moramo, koristimo sintetičke sastojke;
3. posvećeni smo pronalaženju najboljeg aktivnog sastojka koji nema štetan uticaj na životnu sredinu. 

1. Kad god je moguće, trudimo se da koristimo sastojke koji su prirodni ili prirodnog porekla.

Priroda poseduje sve resurse koji su nam potrebni za negu osetljive kože. Zbog toga se trudimo da u svim proizvodima koristimo sastojke koji su prirodni ili prirodnog porekla, pod uslovom da ispunjavaju naše zahteve u vezi sa bezbednošću, efikasnošću i prijatnošću korišćenja. Danas  Mustela Bébé proizvodi sadrže u proseku 92% sastojaka prirodnog porekla. Oslanjamo se na iskustvo i stručnost istraživača iz Expanscience Laboratories u vezi sa biljnim svetom i razvijamo svoje sopstvene aktivne sastojke bazirane na biljkama (koristeći, na primer, avokado ili suncokret), koje ispoljavaju blagotvorno dejstvo u našim proizvodima.
Kada razvijamo proizvode, uglavnom se rukovodimo Ecocert okvirom koji  postavlja propise iz oblasti biologije i kozmetičkih proizvoda koji ne zagađuju životnu sredinu. 

 

Prirodni sastojci  ili sastojci prirodnog porekla?
što se tiče ova dva pojma, koristimo definicije iz Ecocert okvira u vezi sa „Kozmetičkim proizvodima koji ne zagađuju životnu sredinu i biološkim kozmetičkim proizvodima”:

 

– Prirodnim sastojkom nazivamo svaku supstancu koja dolazi direktno iz prirode i koja se nalazi ili u nepromenjenom obliku ili se transformiše uz pomoć fizičkih procesa, koji su odobreni od strane Ecocert-a. Primeri ovakvih proizvoda su voda, biljna ulja ili buteri, pčelinji vosak, itd. 
– Sastojci prirodnog porekla, takođe, dolaze iz prirode, ali se transformišu kroz mnoge procese odobrene od strane Ecocert-a. 

 

2. Kada moramo, koristimo sintetičke sastojke.

Mustela se uvek trudi da koristi proizvode iz prirode, ali ne po svaku cenu. Kada sastojci prirodnog porekla ne mogu da garantuju visoke standarde po pitanju bezbednosti, efikasnosti i prijatnog osećaja prilikom koriščenja, a kada nema alternativnih sastojaka prirodnog porekla, koristimo sintetičke sastojke.
U tim slučajevima, biramo samo sastojke koji su odobreni u skladu sa Evropskim regulativama, i koji ispunjavaju naše zahteve bezbednosti i efikasnosti. 

 

3. Posvećeni smo pronalaženju najboljeg aktivnog sastojka, kao i onih koji nemaju štetan uticaj na životnu sredinu. 

Izbacili smo brojne supstance iz naših proizvoda da bismo mogli da garantujemo da su naši proizvodi bezbedni za vašu kožu i kožu vaše bebe, kao i da nisu štetni za životnu sredinu. Na primer, svi naši proizvodi formulisani su tako da:
- ne sadrže alkohol;
- ne sadrže esencijalna ulja;
- ne sadrže parabene;
- ne sadrže fenoksietanol;
- ne sadrže ftalate;
- ne sadrže ekstrakte genetski modifikovanih biljaka (GMO);
- ne sadrže aluminijum hlorohidrat;
- ne sadrže sastojke životinjskog porekla – osim pčelinjih proizvoda (med, pčelinji vosak, itd.),  proizvoda zasnovanih na prećišćenom lanolinu ili mlečnih proizvoda; 
- ne sadrže terpene (kamfor, mentol ili eukaliptus);
- ne sadrže triklosan.

 

Za dodatne informacije preuzmite Kompletne definicije prirodnih proizvoda koji Expanscience Laboratories koriste za dermo-kozmetiku. 

 

Pošalji