Kofer za letovanje April 2017

Kako se približavaju odmori, pakovanje kofera za putovanje sa bebom može delovati kao selidba!

Kako se približavaju odmori, pakovanje kofera za putovanje sa bebom može delovati kao selidba! Evo nekoliko saveta za pakovanje osnovnih i važnih stvari da ne biste pretrpavali kofer nepotrebnim stvarima.
 
Odeća
Važno je napraviti ravnotežu: ne želite da provodite vreme u pranju veša (posebno ukoliko u smeštaju u koji idete nema veš mašine), a ne želite ni da ponesete previše prtljaga! Napravite procenu tako da ponesete najviše jednu odevnu kombinaciju dnevno i jednu pidžamu na svaka dva dana, kao i dva toplija odevna predmeta, jer vreme može da bude nepredvidivo. Opredelite se za meku pamučnu odeću da ne biste morali da peglate.
 
Spavanje
Trebalo bi da ponesete kolevku ili putni krevetac. Ukoliko putujete kolima, ovo neće predstavljati problem, ali ukoliko idete vozom ili avionom, situacija je komplikovanija! U tom slučaju, organizujte se unapred i iznajmite ili pozajmite sve što vam je potrebno tamo gde letujete. Većina hotela može da vam obezbedi krevetac za bebu, ili ga možete iznajmiti u nekom od servisa za iznajmljivanje bebi opreme. 
Ostale važne stvari za miran san su lagana vreća za spavanje, u zavisnosti od vremenskih prilika na destinaciji, igračke za uspavljivanje, i jedna ili više cucli ukoliko ih beba koristi. 
 
Hrana
Ako vaša beba isključivo doji, onda je veoma jednostavno – ne treba ništa da nosite! Ne morate da nosite jastuk za dojenje, snaći ćete se sa običnim jastucima dok ste na putovanju.
Ukoliko se beba hrani na flašicu, treba da ponesete dve ili tri flašice, četku za pranje flašica i formulu koju koristite. Ponesite i nekoliko portikli, ili nekoliko maramica, za slučaj prosipanja mleka. 
Kada beba počne da jede čvrstu hranu, najbolje je da kupite hranu za bebe kad stignete na destinaciju. Ukoliko želite da pravite bebi kašice, ponesite blender, ili aparat koji kuva i miksuje hranu, koje verovatno već imate kod kuće. 
 
Kozmetički preparati
Da ne biste nosili previše kozmetike, ponesite višenamenske proizvode kao što je gel/šampon za kupanje, maramice za čišćenje i menjanje pelena, kesice fiziološkog rastvora, kremu za prevenciju i lečenje crvenila, uzorke losiona za telo i lice, itd. 
Takođe, ne morate da nosite sve vlažne maramice sa sobom, ponesite jedno pakovanje, pa kupite ostatak kad doputujete. Ponesite medicinski set sa osnovnim lekovima kao i ampule fiziološkog rastvora, paracetamol sirup, zavoje, antiseptik i repelent za insekte za bebe. 
I najvažnije, letovanja podrazumevaju puno sunca, zato je važno da zaštitite bebinu osetljivu kožu od sunca. Morate da ponesete kremu za sunčanje sa visokim zaštitnim faktorom (SPF 50+) posebno namenjenu za bebe, kao i naočare za sunce i kape i šešire.
 
Bebi oprema
Kolica su posebno korisna na odmoru jer, osim za šetnju, mogu da služe i kao ležaljka , kada je beba budna, ili za hranjenje, ukoliko jede čvrstu hranu, ali su ona i veoma kabasta. Ukoliko ne želite da nosite kolica, možete da ponesete nosiljku ili maramu za nošenje bebe koje su manje i lakše. Bebu možete da hranite i u krilu. 
Torbe su spakovane? Ukrcavanje! Lepo se povedite!
 
Dajte komentar

Pošalji

Pročitajte još:

4

Praznici se približavaju i ovaj period godine je posebno interesantan mališanima! 

5

Uskršnja jaja, kokoške, zvončići i zeke čine Uskrs izvorom radosti i zabave za decu. 

3.25

Skidanje pelena je veoma važan korak u razvoju kod dece: postepeno učenje kontrole fizioloških potreba predstavlja korak napred u odrastanju. 

1.857145

Ukoliko vaša beba ima prve zubiće, odmah treba da počnete da vodite brigu o njima! Kada je u pitanju zdravlje zuba, najvažnije je rano steći pravilne navike da bi se izbeglo kvarenje zuba.

4

Možda ćete ovog leta prvi put leteti avionom sa vašom bebom.

0
Kada dođe vreme da se za bebu kupuju prve cipele, kako da znate koje da odaberete od mnoštva modela u prodavnicama? Ne treba da birate najlepši par, već treba da obratite pažnju na neke važne stvari!
 
1

Vežbaonice za decu predstavljaju odličan način da bebe od šest meseci do šest godina razvijaju motoričke i socijalne veštine.

2.666665
Deca i muzika, tu postoji divna veza... 
4.5

Dok su koristi osteopatije kod odraslih dobro poznate, većina ljudi nije upoznata sa njenim koristima kod beba.

3.809525

Vaša trudnoća je počela pre tačno godinu dana... sa navršena tri meseca novorođenče postaje beba koja se otvara prema svetu oko sebe.

4

Prošlo je već pola godine od kad je vaš mali paketić radosti došao na svet. Za samo šest meseci, vaše nežno novorođenče se pretvorilo u veselu i brbljivu bebu koja je zainteresovana sa svet oko sebe. 

0

Približavaju se odmori. Ukoliko ste, pre nego što ste dobili dete, naprečac odlučivali o odlasku na odmor, takva navika će se sigurno promeniti.

0

Mnogi roditelji se opredeljuju za vrtiće kao bezbedan i stimulativan način čuvanja dece, ali nije lako ostaviti bebu koju nikada pre niste ostavljali, i ostaviti je sa puno nepoznatih ljudi… 

2.333335

Zima je skoro stigla i verovatno već razmišljate o prvom porodičnom zimovanju? Da li je beba spremna da ide na planinu? 

0

Kada dođe vreme da se vratite na posao, angažovanje dadilje pruža značajne prednosti.

3.75

Oko šestog meseca, vaša beba počinje da se upoznaje sa čvrstom hranom.