KAKO SPAKOVATI KOFER ZA BEBU

Kofer za letovanje

Kako se približavaju odmori, pakovanje kofera za putovanje sa bebom može delovati kao selidba! Evo nekoliko saveta za pakovanje osnovnih i važnih stvari da ne biste pretrpavali kofer nepotrebnim stvarima.
 
Odeća
Važno je napraviti ravnotežu: ne želite da provodite vreme u pranju veša (posebno ukoliko u smeštaju u koji idete nema veš mašine), a ne želite ni da ponesete previše prtljaga! Napravite procenu tako da ponesete najviše jednu odevnu kombinaciju dnevno i jednu pidžamu na svaka dva dana, kao i dva toplija odevna predmeta, jer vreme može da bude nepredvidivo. Opredelite se za meku pamučnu odeću da ne biste morali da peglate.
 
Spavanje
Trebalo bi da ponesete kolevku ili putni krevetac. Ukoliko putujete kolima, ovo neće predstavljati problem, ali ukoliko idete vozom ili avionom, situacija je komplikovanija! U tom slučaju, organizujte se unapred i iznajmite ili pozajmite sve što vam je potrebno tamo gde letujete. Većina hotela može da vam obezbedi krevetac za bebu, ili ga možete iznajmiti u nekom od servisa za iznajmljivanje bebi opreme. 
Ostale važne stvari za miran san su lagana vreća za spavanje, u zavisnosti od vremenskih prilika na destinaciji, igračke za uspavljivanje, i jedna ili više cucli ukoliko ih beba koristi. 
 
Hrana
Ako vaša beba isključivo doji, onda je veoma jednostavno – ne treba ništa da nosite! Ne morate da nosite jastuk za dojenje, snaći ćete se sa običnim jastucima dok ste na putovanju.
Ukoliko se beba hrani na flašicu, treba da ponesete dve ili tri flašice, četku za pranje flašica i formulu koju koristite. Ponesite i nekoliko portikli, ili nekoliko maramica, za slučaj prosipanja mleka. 
Kada beba počne da jede čvrstu hranu, najbolje je da kupite hranu za bebe kad stignete na destinaciju. Ukoliko želite da pravite bebi kašice, ponesite blender, ili aparat koji kuva i miksuje hranu, koje verovatno već imate kod kuće. 
 
Kozmetički preparati
Da ne biste nosili previše kozmetike, ponesite višenamenske proizvode kao što je gel/šampon za kupanje, maramice za čišćenje i menjanje pelena, kesice fiziološkog rastvora, kremu za prevenciju i lečenje crvenila, uzorke losiona za telo i lice, itd. Mustela ima mini setove koji su prilagođeni za putovanja: „Moj prvi set za putovanje,”  koji sadrži sve što vam je potrebno za putovanje sa bebom ili „Moj prvi vikend na suncu,” koji sadrži osnovne proizvode za leto. (Napomena: ubaciti linkove za ove setove)
Takođe, ne morate da nosite sve vlažne maramice sa sobom, ponesite jedno pakovanje, pa kupite ostatak kad doputujete. Ponesite medicinski set sa osnovnim lekovima kao i ampule fiziološkog rastvora, paracetamol sirup, zavoje, antiseptik i repelent za insekte za bebe. 
I najvažnije, letovanja podrazumevaju puno sunca, zato je važno da zaštitite bebinu osetljivu kožu od sunca. Morate da ponesete kremu za sunčanje sa visokim zaštitnim faktorom (SPF 50+) posebno namenjenu za bebe, kao i naočare za sunce i kape i šešire.
 
Bebi oprema
Kolica su posebno korisna na odmoru jer, osim za šetnju, mogu da služe i kao ležaljka , kada je beba budna, ili za hranjenje, ukoliko jede čvrstu hranu, ali su ona i veoma kabasta. Ukoliko ne želite da nosite kolica, možete da ponesete nosiljku ili maramu za nošenje bebe koje su manje i lakše. Bebu možete da hranite i u krilu. 
Torbe su spakovane? Ukrcavanje! Lepo se povedite!
 
Dajte komentar

Pošalji