Savet o primeni

Atopična koža: vodite računa o bebi i usvojite pravu negu

Pročitajte neke jednostavne savete da biste negu kože pretvorili u trenutke nežnosti koje provodite sa bebom.
 
Jednostavni koraci za negu bebine osetljive kože
 
Prvo, priprema!
- Operite ruke pre svake primene.
- Redovno secite nokte da ne biste slučajno ogrebali dete. Secite i bebi noktiće, jer će se tokom akutnih faza češati više.
- Skinite nakit, jer i nakit može da ogrebe dete.
- Zagrejte kremu između ruku pre nanošenja.
 
Možete da nanesete emolijentnu kremu ili emolijentni balzam na lice i telo bebe jednom ili dva puta dnevno: uveče, posle kupanja i pre odlaska u krevet; ujutru posle kupanja, pre oblačenja. Bez obzira na to da li je dete u akutnoj fazi upale ili u mirnoj fazi, slobodno mažite ove proizvode po potrebi: na taj način štitite, obnavljate i efikasno umirujete kožu vaše bebe (videti Koristi emolijentne nege). U akutnoj fazi, samo ne treba mazati pečate koji cure. U tu svrhu se koriste lekovi za dermalnu upotrebu koje propisuje lekar.
 
Primenite masažu širokim pokretima u pravcu srca, da bi proizvod što bolje upio u kožu. Počnite od stopala prema butinama, od šaka prema ramenima. Za svaku regiju upotrebite istu količinu proizvoda, dovoljno ali ne previše. Namažite stomak i leđa. Ne zaboravite zadnji deo kolena. Što se tiče lica, počnite od čela, pa ispod očiju, pored nosa, nanesite na obraze i završite sa bradom. 
Dajte komentar

Pošalji