Nega kože
- Mustela Bébé

Toggle view

Proizvodi za negu Mustela

Toggle view

Saveti Mustela

Sve do 3. godine života koža vašeg deteta je nežna i nezrela: teško se brani od spoljnih agresivnih faktora (hladnoća, vetar, sunce, suv vazduh...), lako se iritira i ponekada je sklona crvenilu. Takođe, bogata je jedinstvenom i dragocenom zalihom matičnih ćelija koje je važno zaštititi i koristiti odgovarajuće proizvode. Otkrijte naše savete da bi koža vaše bebe ostala nežna i meka svakodnevno!

 

- Uvek birajte proizvode za higijenu i negu koji su posebno formulisani za kožu beba, hipoalergeni su i testirani pod nadzorom dermatologa i pedijatara.
 

- Svaki dan nakon kupanja brižljivo hidrirajte bebino telo i lice laganom hidrantnom kremom ili mlekom za telo ako ima normalnu kožu, ili sredstvom s Cold kremom ako ima suvu kožu.
 

- Iskoristite ove nežne trenutke i pružite bebi kratku masažu, ako to ona voli: hidrantnim sredstvom masirajte celo telo sve dok potpuno ne upije ili posebnim uljem za masažu za bebe. Masaža je vrlo delotvorna za opuštanje bebe i pripremanje za spavanje, takođe predstavlja lepi trenutak bliskosti između vas dvoje.
 

- Ne zaboravite redovno da pregledate područje iza uha. Ono često bude zaboravljeno, a podložno je crvenilu i isušivanju.
 

- Za bebine usne i sva osetljiva i izložena područja koristite hranljivi stick.
 

- Kada izlazite napolje sa bebom, na jesen ili zimi, dobro pokrijte sva osetljiva područja (glavu, nos, vrat, uši, ruke...) kapom, šalom, rukavicama... Na taj način ćete je zaštititi ne samo od prehlade, već i od hladnoće koja isušuje kožu.